2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Nagykanizsa

Álomszerű futsalszezon

Masszív, szerethető, stabil csapat

Egészen a 3. helyig menetelt az alapszakaszban a Nagykanizsai Futsal Club (NFC), amely mostanában egészen egyszerűen nem tud hibázni. A dobogó akkor válik biztossá, ha a lapzártánk után rendezett, Maglód elleni rangadót is sikerrel vívják meg Nagyék, de a felsőházi tagságot semmi veszély nem fenyegeti. Ezt pedig csak nagyon kevesek gondolták volna a tavaly őszi NB II-es rajtnál.


Az NFC eddigi rövid története igazi sikersztori: a 2016-ban alapított egyesület első idényében megnyerte az NB III küzdelmeit, most a második évadát tölti az NB II-ben, nem is akárhogy.

– Kíváncsiak voltunk arra, hogy a magasabb osztályban mire képes az együttes – fogalmazott Dominik Zsolt elnök. – Az NB III és az NB II közötti különbség érezhető, itt szinte kivétel nélkül minden találkozó éles, és száz százalékot kell nyújtani a játékosoknak, sőt, olykor többet is. A szezon előtt az volt az elvárás, hogy a gárda bennmaradjon a másodosztályban, ne fenyegesse a kiesés veszélye. Ezt az alsóház tagjaként is el lehet érni, de evés közben jön meg az étvágy, a csapat nagyon elkapta a fonalat, a srácok elhitték, hogy van keresnivalójuk ebben a ligában is. Már menet közben látszott, hogy a csapatban több van, s ezt ki is hozták magukból, ami a szakmai munkát és a játékosokat dicséri.


No meg a szurkolókat, akik a hazai találkozókon valódi arénahangulatot teremtenek, de idegenben is kitesznek magukért. A Magyar Labdarúgó Szövetség is úgy tartja nyilván,  hogy az NB II leglátogatottabb találkozói a Nagykanizsai Futsal Club hazai mérkőzései – tette hozzá Dominik Zsolt.

A kanizsai szurkolók még az országos sportsajtó figyelmét is felkeltették… (Fotó: Gergely Szilárd)

– Arra pedig különösen büszkék vagyunk, hogy drukkereink elkísérnek bennünket idegenbe is. Legutóbb az Érd Arénában is ott voltak, és az országos sportsajtóban posztok születtek arról, milyen pazar hangulatot teremtettek. Még a régi motoros újságírók se nagyon láttak ilyet. A jó szereplésnek a szurkolók is „okai”, mert mindig átsegítik a fiúkat a holtpontokon, a nehéz meccshelyzeteken.

Dominik Zsolt azt mondta, amikor megalapították az NFC-t, azt akarták, hogy egy igazán masszív, szerethető, stabil másodosztályú csapat jöjjön létre. Az elkövetkezendő 4-5 év kérdése pedig az lesz, hogyan készüljenek fel arra, hogy eljussanak az NB I-be.

A siker egyik fontos összetevője, hogy a játékosállomány 80 százaléka nagykanizsai, összességében pedig százszázalékosan zalai kötődésű futballisták alkotják. Az elnök úgy tartja, ez a jövő útja is, s az utánpótlásból minél több helyi fiatalt akarnak a csapatba építeni, ami megtartaná az NFC identitását és a szurkolók ragaszkodását, szeretetét is. Már a tavaszi felsőházi meccseken szerepet kaphat egy-egy U18-as játékos, aki később stabil taggá válhat az együttesben.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.