EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Eger

Átadták a Pro Agria-díjakat

– Folyamatos gazdasági növekedést tapasztalhatunk a városban. Nőtt a városi gazdálkodók gazdasági ereje és eredményessége. Tavaly 6,7 százalékkal nőttek Eger adóbevételei, és számos szakmai eredményt is felmutatott a város gazdasága. Magas színvonalú termelői és szolgáltatói tevékenység zajlik itt – jelentette ki Habis László, Eger polgármestere. 

A városvezető megemlítette beszédében, hogy 2018–2019-ben történelmi jelentőségű, előretekintő fejlesztések történnek Egerben és térségében. A beruházások is mutatják, hogy a város adórendszere rendkívül stabil, a helyi adózók gazdasági tevékenységét a 2013 óta változatlan adómértékkel próbálják támogatni. Kiemelte az adózás rendjének fontos informatikai hátterét.


Az eseményen megjelentek Eger város legnagyobb adózó cégeinek képviselői, majd átadták a Pro Agria gazdasági szakmai díjat. A 2008-ban alapított díjat az egri önkormányzat azért hívta életre, hogy elismerjék azokat a helyi gazdasági szereplőket, akik fellendítik a város gazdasági életét, kiugró teljesítményt nyújtanak, vagy hosszú távon, több év, évtized alatt kiegyensúlyozott eredményeket értek el, amely stabillá teszi Eger gazdaságát is. A díjat mindenkor a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) javaslata alapján az egri közgyűlés dönti el.

Idén Habis László és dr. Bánhidy Péter, a HKIK elnöke ezt az elismerést Cseh András és Cseh Andrásné, egyéni vállalkozók, a Hotel Senátor-ház üzemeltetői, valamint a Bástya Építész Kft. képviseletében Kormos Gyula vehette át.


Kapcsolódó Cikkek