EUR: 323,17 Ft
CHF: 288,30 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Eger

Átadták az idei Magisztrátus Bora címet

Átadták idén a Magisztrátus Bora címet. Ezzel a rangos kitüntetéssel – amellett, hogy népszerűsítik az egri borokat – többféle előny is jár. Ebben az évben a 2015-ös Tarjányi Pincészet bora az Egri Csillag Superior és az Eszterházy Pincészet 2016-os Egri Bikavére vitte el a prímet. 

Ilyenkor a borvidéki verseny győztes boraiból kóstolunk, és azt követően az ár-érték arány alapján választjuk ki a győztest. Ezeket a borokat kínáljuk a város fogadásain, hivatalos rendezvényein, illetve igyekszünk ezekből a borokból minél többet ajándékozni olyanoknak, akik a várost segítik, szeretik, és megbecsülik az egri borokat is  mondta Habis László polgármester a kitüntetéssel kapcsolatban.


Tarjányi Gyula, a Tarjányi Pincészet tulajdonosa elmondta, hogy a díjazott 2015-ös Egri Csillag Superior hárslevelűalapra készül, maximum egy évig tárolják fahordóban. A kitüntetést hatalmas megtiszteltetésnek tartja Hegyi Ádám, az Eszterházy Pincészet birtokvezetője, aki szerint rendkívül nagy lehetőség, hogy az ő boraikkal reklámozzák az Egri borvidék bikavérét, és így az önkormányzaton keresztül minél több emberhez el tud jutni ez a nagyszerű nedű, és a döntés az egyetem és a város együttműködését is szimbolizálja.

 

– Különleges történet, hogy most az Eszterházy Károly Egyetem  borait ajándékozza az önkormányzat a vendégeinek. Az emberek nagyon megválogatják, milyen ajándékot adjanak a barátaiknak, így büszkék lehetünk arra, hogy a mi portékánkat választották ki erre – büszkélkedett Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora.


Kapcsolódó Cikkek