EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,52 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb XVII.kerület

Átadták az újjáépített Kőrösi Irodaházat

A főváros kormányhivatalának több szervezeti egysége új épületbe költözött. A X. kerületben található Kőrösi Irodaházban összesen mintegy hétezer négyzetméteren négyszáz fő befogadására alkalmas irodaterületet, valamint a földszinten két korszerű, egységes arculatú ügyfélszolgálatot alakított ki a hivatal.

A Balusztrád által épített, de félbehagyott irodába költözött a hivatal (Fotó: Máté Krisztián)

A szervezet a múlt heti hivatalos átadón arról tájékoztatott, a fejlesztésnek köszönhetően az ügyfeleket az eddigieknél esztétikusabb és színvonalasabb ügyfélterek várják, az itt dolgozók pedig korszerű munkakörülmények között láthatják el feladataikat.


Komoly rendszert alakítottak ki december óta (Fotó: Máté Krisztián)

Az épületet a 2000-es évek első felében az ország akkori egyik legnagyobb építőipari cége, a Balusztrád építette saját székházaként. A cégcsoport azonban még az épület teljes befejezése előtt csődbe ment, 3-4 emelet befejezetlenül maradt. Az évekig üresen álló épületet dr. György István kormánymegbízott javaslatára vásárolta meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., így a mostani felújítást, a félkész emeletek kialakítását már Budapest Főváros Kormányhivatala végeztette.

Modern munkakörülményeket teremtettek (Fotó: Máté Krisztián)

Év vége óta a kőbányai hivatal az Élessaroknál található Kőrösi Csoma Sándor út 53. alatti épületbe költözött, amelynek a Kőrösi Irodaház fantázianevet adták. Az első öt emeleten mintegy négyszáz fő befogadására alkalmas irodaterületet alakítottak ki a hozzátartozó irattári helyiségekkel, a földszinten két korszerű, egységes arculatú ügyfélszolgálat kapott helyet, a hatodikon képzések, szakmai rendezvények megtartására alkalmas tereket rendeztek be. Természetesen a belsőépítészeti átalakítás mellett felújították az épület gépészeti és elektromos hálózatát is. A felújítás nagyjából másfél milliárd forintba került. Azáltal, hogy az új épülettel több különböző helyszínen található bérleményt sikerült kiváltani, évente 170 millió forintot spórol így a kormányhivatal.


D. Kovács Róbert polgármester, Tuzson Bence és dr. György István adta át hivatalosan az épületet (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek