EUR: 324,56 Ft
CHF: 298,73 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Külföld

Az alapvető értékeket és célokat tekintve Amerika és Magyarország jó szövetségesek

Az alapvető értékek és célok tekintetében az Egyesült Államok és Magyarország jó szövetségesek – mondta a Médianéző elemzőcég igazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter magyarországi látogatása kapcsán.

Boros Bánk Levente szerint az amerikai és a magyar kormány is a szuverenitás szempontjából közelíti meg céljait. A két ország a migrációról is azonos vélekedik – jegyezte meg a Nézőpont-csoporthoz tartozó cég vezetője.


A műsorban elhangzott, sajtóinformációk szerint a találkozó elsődleges témája a biztonságpolitika lesz. Az Egyesült Államok szeretné, ha Magyarország aláírná azt a védelmi együttműködési megállapodást, amelyik rögzíti, hogy milyen szabályok szerint mozoghatnak amerikai katonák az országban. Ezzel kapcsolatban a Médianéző igazgatója azt mondta, ez csak technikai kérdés, amely a jól alakuló kétoldalú kapcsolatokat nem befolyásolja majd.

Boros Bánk Levente szerint 2010 óta paradigmaváltás történt a magyar külpolitikában. A korábbi kormányok csak sodródtak az árral, de 2010-től az ország teljesítménye és az unió állapota lehetővé tette, hogy Magyarország önálló külpolitikát folytasson – mondta.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek