2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Külföld

Az baloldal továbbra is gyengül Németországban

Németországban május 26-án az EP-választás mellett Bréma városában is új vezetést választanak. A nyugatnémet tartományban Merkel CDU-ja nem roppant meg, mint a keleti tartományokban.

A korábbi tartományi választásokon a bevándorlásellenes AfD előretörésének kárvallottja a CDU, de leginkább a szociáldemokraták (SPD), akik egyébként is lejtmenetben vannak. Az EP-választáson várhatóak megfeleződik mandátumaik száma, melynek köszönhetően megerősödhetnek a párt balszárnyán lévők, akik már korábban is követelték a nagykoalícióból való kiszállást.


Emellett a radikális és szélsőséges pártként beállított AfD-t már figyeli a német Alkotmányvédelmi Hivatal, persze a demokratikus berendezkedés jegyében – látszólag.

A témáról bővebben a Figyelő 2018.02.07-én megjelent számában olvashatnak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Közép-Európa lesz Európa jövője

  Orbán Viktor: Közép-Európa lesz Európa jövője

  Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy “mi vagyunk Európa jövője”, és “készen is állunk erre a küldetésre” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30.

 • Bill Gates a világ leggazdagabb embere

  Bill Gates a világ leggazdagabb embere

  Bill Gates, a Microsoft szoftveróriás társalapítója a világ leggazdagabb embere – derül ki a Bloomberg hírügynökség pénteken ismertetett Bloomberg Billionaires Indexéből.

 • Több ezer migráns várakozik Bosznia-Hercegovinában

  Több ezer migráns várakozik Bosznia-Hercegovinában

  Több ezer migráns torlódott fel Bosznia-Hercegovinában, de a számuk akár több tízezerre is nőhet a jövőben – közölte a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese szombat reggel az M1 aktuális csatornán.