EUR: 333,32 Ft
CHF: 303,13 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Belföld

Az ellenzék viccesebb, mint a Monty Python! – Videó!

Kósa Lajos, fideszes politikus a híres brit komikusokhoz hasonlította a bénázó ellenzéki akciókat.

Az ellenzék hétfőn ismét leégette magát. Előbb az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó jelent meg az egyik parlamenti bizottság előtt egy helytelenül írt táblával, amin a “fojtani” szót sikerült helytelenül “ly”-nal írniuk.


MTI/Balogh Zoltán

 

Ezután a parlamentben folytatódott a bohóckodás és az összes ellenzéki frakció kivonult az ülésteremből. Előbb ismét az MTVA székházhoz vonultak. Szerencsére most nem költöztek be, ahogy korábban. Emlékezetes például a már említett Kunhalmi akciója, amikor sikerült nekifutnia egy csukott ajtónak.

 

A két akcióra reagálva máris megjelent egy internetes mém, amiben az “ajtó” szót is helytelenül, “ly”-nal írják.


 

Az ellenzékiek ezután Esztergomba, a Suzuki gyárhoz mentek, hogy a túlóratörvény ellen tiltakozzanak. A gyárban ugyan eddig sem alkalmazták a szabályt, ez persze nem zavarta Kunhalmiékat.

Kedden aztán Kósa Lajos, fideszes képviselő volt a TV2 Mokkájának vendége. A politikus arról beszélt, hogy megfejtette az ellenzéki akciók hátterét.

– Szerintem három-négy elemző folyamatosan nézi egy sötét szobában a Brian életét, és más Monty Python-darabokat. A Kunhalmiék táblás akciója az, amikor Brian felírja hibásan, hogy “Menjetek haza rómaiak!” – mondta Kósa.

Megkerestük az ominózus jelenetet, mutatjuk:

 

Kósa szerint az ellenzék esztergomi szerencsétlenkedése pedig az a jelenet, amikor megjelenik a “Júdeai Nemzeti Front Elit Öngyilkos Alakulata” és ahelyett, hogy kiszabadítanák Briant öngyilkosok lesznek.

Mutatjuk ezt is:

 

Ugye milyen vicces Magyarországon a politika?

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek