EUR: 323,17 Ft
CHF: 288,30 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Belföld

Az Európai Bizottság ugyanazért támadja a magyar és az olasz kormányt

A Budapestet és Rómát érő brüsszeli támadásokról, az Európai Bizottság költségvetési javaslatairól, a bevándorlásról, a közelgő európai parlamenti választásokról is egyeztetett az olasz kormány európai uniós ügyekben illetékes tisztségviselőivel Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára szerdán Rómában.

Takács Szabolcs elmondta, egyetértés van az olasz és a magyar kormány között abban, hogy a mandátumuk vége előtt álló európai uniós intézményekkel “nem lehet megállapodni semmilyen stratégiai kérdésben, ami az unió jövőjét határozza meg, legyen szó bevándorlásról vagy az uniós költségvetésről”.


Az államtitkárt Luciano Barra Caracciolo, az olasz EU-ügyi minisztérium államtitkára, Fabrizio Bucci, a külügyminisztérium EU-ügyi igazgatója, valamint Piero Benassi, az olasz miniszterelnök EU-s tanácsadója fogadta.

A megbeszéléseken kiemelt témaként szerepeltek az Európai Bizottságnak az uniós költségvetéssel kapcsolatos javaslatai. Takács Szabolcs pozitívnak nevezte, hogy az olasz kormány is jelentőséget tulajdonít annak, hogy a hagyományos (szak)politikák, mint a kohéziós és az agrárpolitika támogatásának volumenje ne csökkenjen olyan nagy mértékben mint ahogyan az Európai Bizottság lefektette.


“A magyar kormány úgy látja, hogy mindazok a javaslatok, amelyeket a bevándorláspárti brüsszeli bürökrácia megfogalmazott Magyarország vonatkozásában, az uniós források teljesen aránytalan és indokolatlan csökkentését idéznék elő” – jelentette ki Takács Szabolcs. Megjegyezte, a Magyarországnak szánt uniós források csökkentési szándéka arra vezethető vissza, hogy Magyarország az utóbbi három-négy évben nagyon határozott és következetes politikát folytatott a bevándorlásal szemben.

Hozzátette: nem elfogadható, hogy az Európai Bizottság a költségvetési javaslatot is politikai eszközként használja, és “valójában nem az emberek és a tagállamok érdekeit veszi figyelembe, hanem a saját politikai ambícióit”. Úgy vélte, mindez kizárólag azzal magyarázható, hogy az Európai Bizottság annak a “bevándorláspárti politikai közösségnek a tagja, amely mindenféle gátlás nélkül támadja mint a magyar, mint az olasz kormányt kizárólag azért, mert más véleményen vagyunk a bevándorlást illetően”.

Takács Szabolcs tájékoztatta az olasz felet, hogy a magyar kormánypártok az Európai Néppárt (EPP) tagjaiként készülnek az Európai Parlamenti (EP-) választások kampányára.

“Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a EPP minél jobb választási eredményt tudjon elérni, hogy ellent tudjon állni annak a szocialista-liberális aknamunkának, amely a EPP megosztását célozza” – mondta hangsúlyozva, hogy ezzel egy időben készek együttműködni minden politikai erővel, amelyek a bevándorlásban a magyar kormány álláspontjával azonosulnak.

Kiemelte, hogy a bevándorlással kapcsolatos “gyalázatos és ádáz küzdelemben” meghatározó szerepet játszanak a Soros-hálózat támogatta európai politikusok és politikai szereplők. A magyar kormány ezért elérkezettnek érzi az időt, hogy jelezze az Európai Bizottságnak, hogy nem tudja elfogadni, hogy az Európai Bizottságot olyan politikusok képviseljék, akik maguk is ennek a választási küzdelemnek kiemelt szereplői. Takács Szabolcs mindenekelőtt az Európai Bizottság első alelnökét, Frans Timmermannst nevezte meg, az Európai Szocialista Párt (PSE) jelöltjét. Elmondta, a magyar kormány Timmermans felfüggesztését kérte Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől. Megjegyezte, ugyanezért támadta meg Guy Verhofstadt liberális EP-frakcióvezető Giuseppe Conte olasz miniszterelnököt az EP-ben tartott keddi felszólalása után.

Timmermans és Verhofstadt a bevándorláspárti politika képviselői, ezért támadják a magyar és az olasz kormányt – jelentette ki Takács Szabolcs.

Kapcsolódó Cikkek

 • Maul Pincészet – Solár

  Maul Pincészet – Solár

  Elsőre hűvös, de szépen nyíló illatok. Még egy pörgetés a pohárban és robban. Intenzív, tiszta és roppant elegáns.

 • Forrnak az indulatok Fanni ügyében

  Forrnak az indulatok Fanni ügyében

  Forrnak az indulatok Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosának szabadon bocsátása óta. A világhálót elárasztó méltatlankodó kommentek mellett fenyegetéseket is kapott a házi őrizetbe helyezett férfi.

 • 2020 a nemzeti összetartozás éve lesz

  2020 a nemzeti összetartozás éve lesz

  A nemzeti összetartozás évének nyilvánította az Országgyűlés 2020-at, a nemzetet feldaraboló 1920-as trianoni békeszerződés centenáriumát, ennek értelmében jövőre a kormány itthon és az egész világon támogatja olyan rendezvények, megemlékezések szervezését, amelyek erősítik a magyarság összetartozásának tudatát.