EUR: 323,41 Ft
CHF: 290,77 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Veszprém

Az iskolának készítettek raklapkanapékat a Táncsicsban

Kamatoztathatták tudásukat az asztalostanulók

Szerző: Gesztesi Ákos


A szakközépiskola asztalostanulói az újrahasznosítás jegyében készítettek bútorokat, melyeket mostantól a folyosón bárki használhat.

Két nap, két szaktanár – Kajtár Jenő és Sanda András – és huszonhárom kilencedik osztályos asztalosnak készülő diák. És persze némi raklap. Ennyi kellett ahhoz, hogy a Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája néhány saját, manapság divatos raklapbútort helyezzen ki folyosóira. A diákok szerint nem volt nehéz munka, tetszett nekik, és a jövőben szívesen készítenének hasonlókat.


A kilencedikes diákok készítették el a raklapkanapékat (Fotó: Domján Attila)

Az iskola a szemléletformáló Gondold át a suliban! nevű projekt keretében hozta létre a kanapékat, a projekt során a Kör Alapítvánnyal, a VKSZ Zrt.-vel, a VHK Nonprofit Kft.-vel és a Balaton Felvidéki Nemzeti Parkkal közösen dolgozott össze. Ez a tömörülés korábban hasonló felállásban környezeti nevelésről szóló vetélkedőket is szervezett nemcsak itt, hanem a város más intézményeiben is.

Az új bútorok csak az első lépést jelentik a közösségi tér megújításában (fotó: Domján Attila)

Eveli Péter iskolaigazgató szerint pozitív a saját készítésű bútorok kihelyezésének híre. – Büszke vagyok arra, hogy a Táncsics iskolában ilyen munka folyik, és a fiatalok ismét megmutathatják magukat – mondta. Az asztalosnak készülő diákok egy hónappal ezelőtt 50 db madárodút készítettek a város számára.

A bútorok mostani kihelyezése nem egyszeri projekt, hanem első lépése a közösségi tér újraálmodásának. Az igazgató felkérte az építész munkaközösséget, hogy hasonló stílusban tervezzék újra a közösségi tér dizájnját. A raklapkanapék mellé a jövőben asztalok és burkolatok érkeznek, amelyeket szintén a diákok készítenek el.

Kapcsolódó Cikkek