2019. november 22., péntek
Cecília

Külföld

Az olasz kormány politikája miatt csökkent a migránsok száma

Az olasz kormány politikája miatt egyre kevesebb migráns próbál bejutni az országba – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakértő szerint az olasz szigorítás híre már elterjedt a migránsok között, ezért is próbálnak mind kevesebben a Földközi-tengeren keresztül Európába jutni.


A híreknek öngerjesztő hatásuk van, így valószínű, hogy még tovább csökken majd az Olaszországba tartó migránsok száma, ugyanakkor mindig lesznek próbálkozók – fűzte hozzá Gyarmati István.

Általánosságban kijelenthető, hogy a 2015-ös szinthez képest jelentősen csökkent a migránsok száma Európában, ami elsősorban az egyre szigorodó bevándorláspolitika miatt lehet így – vélte a szakértő.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Százéves italokat mentettek a tengerből

  Százéves italokat mentettek a tengerből

  Elképesztő rakománnyal jött fel a víz felszínére az Ocean X svéd merülőcsoport, akiknek 900 palack nedűt sikerült megmenteniük egy 1917-ben elsüllyedt hajóról.

 • Részegen ügyelt a radiológus

  Részegen ügyelt a radiológus

  Hatalmas lelki bánatában igen erősen felöntött a garatra egy radiológus Oroszországban, a gond ezzel csak az volt, hogy ezt munkaidőben tette.

 • A nap képe: Harci panda

  A nap képe: Harci panda

  Bemutatták a Belgiumban található Pairi Daiza állatkert 3 hónapos pandakölyök ikreit. A képen Bao Di, az ikerpár hím tagja látható, aki nyugodt nővérével ellentétben nagyon aktív, félelmetesen vicsorít a kis csöppség.