EUR: 321,46 Ft
CHF: 282,32 Ft
2019. április 24., szerda
György

Egyéb Szeged

Az újszegedieknek is elegük van a felújításokból

Az Odessza városrészben április óta áldatlan állapotok uralkodnak. A felújítási munkálatok miatt a városrész utcáit és köztereit feltúrták, munkavégzést azonban csak elvétve lehet látni.

A közbeszerzés nyertese egy szegedi konzorcium volt, amely 175 napra vállalta a beruházás befejezését, tehát december közepén került volna sor az átadóra. Ehhez képest február közepén leginkább egy kalandparkra emlékeztet az újszegedi városrész. Az odesszaiak számára az egyik legneuralgikusabb pont a Csanádi utcai buszmegálló, ahol reggelente mindig rengetegen várják a trolit a lezárt járdaszakaszon összezsúfolódva. Mivel a járdát egy kerítéssel is körbevették, a gyalogosok kénytelenek az úttesten át megközelíteni a megállót, ami a reggeli csúcsforgalomban veszélyes is lehet.


„Újszeged, én így szeretlek! Visszahelyezték a Csanádi utcai buszmegállót, mondván, hogy készen van, de szerintem nem ez korántsem igaz, mivel a járda még mindig le van zárva. Ha most babakocsit tolva lemegyek az úttestre úgy, hogy se egy terelő, se lassítótábla nem jelzi az autósoknak, hogy fokozott figyelemmel legyenek a gyalogosok miatt, könnyen nagy baj történhet. Gratulálok a vállalkozónak, ha elütnek valakit, akkor ő fog érte felelni” – írta egy felháborodott lakos a „Szegeden láttalak” Facebook-csoportban.

A mindennapokban az újszegediek csak tűrni tudnak, de a közösségi oldalakon hangot adnak az elégedetlenségüknek

Több kommentelő is kifejezte nemtetszését a felújítási munkálatokkal kapcsolatban. Az egyik hozzászóló azt nehezményezte, hogy a munkások nevetgélve reagálnak az őket ért kritikákra.


„Katasztrófa, ami Újszegeden folyik! Én konkrétan naponta kérdezem mindegyik építkezési helyszínen a munkásoktól, hogy nem unják-e még, mert nekünk már nagyon elegünk van (ezzel szerintem sokak nevében beszélek). De persze csak pofákat vágnak, meg nevetgélnek munka helyett. Már konkrétan sehol nem tud az ember közlekedni. Hát meg ez a vörös téglaburkolat, katasztrófa! Szánalmas ez az egész” – kesergett.

Újszegeden egyébként nem csak az Odessza városrész felújítása keseríti meg a lakók életét: a Liget átadását szintén decemberre ígérték, azonban még mindig nem tudni, hogy mikor adják át a város tüdejének számító parkot.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.