EUR: 322,44 Ft
CHF: 287,24 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Bagdy Emőke: A nemek és az evolúció szétválaszthatatlanok

Bagdy Emőke a Figyelőnek adott interjújában kifejtette: a gender társadalmi nemet jelent, ám a társadalmi nem közel sem azt jelenti, amit ma sokan értenek alatta. A nemek biológiai és evolúciós úton fejlődtek ki, nem pedig szabad választás útján, így elidegeníthetetlen sajátosságaik vannak.

A professor emerita szerint az okostelefonok és mindenféle kütyük korában is rendkívül fontos a család, mint legkisebb társadalmi egység. A gyermekek fejlődése szempontjából kiemelt jelentőséggel bír a szülők és a családi háttér, hiszen a gyermekek érzelmi intelligenciáját is fejleszteni kell, ebben pedig az okoseszközök nem segítenek.


Bagdy Emőke szerint ha a gyermek csak okoseszközökön keresztül érintkezik a világgal, akkor alighanem a szülők is hasonlóan járnak el, ami nem tesz jót a gyermek fejlődésének. A közvetlen emberi kapcsolatok megerősítése elengedhetetlen, ebben pedig a család, mint intézmény nélkülözhetetlen.

A klinikai szakpszichológus beszélt továbbá az európai keresztény gyökerek megőrzésének fontosságáról, valamint a vallásosság fontosságáról is.

A Bagdy Emőkével készült teljes interjút a Figyelő 2019. 02. 07-én megjelent számában olvashatják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőséget jelentenek a magyar akvakultúra ágazat számára az uniós halászati támogatások 2020 utáni elosztására vonatkozó szabályok, amelyeket a Mezőgazdasági és Halászati Tanács elfogadott – közölte Nagy István agrárminiszter Luxembourgban az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint.

 • Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett az a tiszafüredi nő, akit férjével együtt holtan találtak június 16-án otthonukban – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

 • Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az Erzsébet-táborok, idén nyáron mintegy harmincezer gyermek nyaralhat Zánkán – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.