2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb Szombathely

Bajban a Haladás

Kiesési rangadón kaptak ki a zöld-fehérek

Szerző: Babós M. Róbert


A Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapata továbbra is gólínségben szenved. Legutóbb a Kisvárda ellen maradtak alul, a Rohonci úton, ezzel tovább csökkentek a zöld-fehérek NB I-ben maradási esélyei.

Öt helyzetből egyet sem tudott gólra váltani a hazai alakulat Fotó: haladas.hu

Januárban négyhetes felkészülést – közben egyhetes törökországi edzőtábort – vezényelt a Szombathelyi Haladásnak Horváth Ferenc vezetőedző.


– Kicsit kapkodósra sikerült a felkészülés, és az igazolások sem úgy jöttek össze, ahogy azt elterveztük. Öt kezdő játékost akartunk megszerezni, de hiába érkeztek jó focisták, jelenleg nincsenek olyan erőnléti állapotban, hogy kezdőként számíthassak rájuk – fogalmazott a Haladás mestere a hungarysport.hu-nak.

Horváth Ferenc szerint nincsenek meg a csapatban a kvalitások egy ilyen győzelemhez Fotó: haladas.hu

A február 2-i, Kisvárda elleni hazai bajnokin nagy akarással kezdtek a zöld-fehérek, és a szurkolók is az első perctől biztatták a csapatot. Miután azonban a 31. percben Priskin Tamás egy ütközés után megsérült, már csak az első félidő ráadásában kínálkozott Rabusic és Gaál előtt lehetőség, de mindkét helyzet kimaradt. Az 51. percben egy ártalmatlannak tűnő helyzetből Horváth Zoltán vezetést szerzett a vendégeknek. Ezután hiába javult fel a Hali támadójátéka, gólt a csereként beállt Németh Máriónak sem sikerült lőni. Az utolsó percekben a ,,Nem akarunk NB II-t” és a ,,Vedd le a mezt!” rigmusokat skandálta a 2500 fősre csökkent Hali-tábor.

A szurkolók a végsőkig a csapat mellett állnak, de ők sem szeretnének NBII-es meccseket a Rohonci úton Fotó: haladas.hu

A meccs után kiderült, Priskin részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, és mintegy hat hetet ki kell hagynia.

A vereség után már tíz pont választja el az idén 100 éves jubileumát ünneplő Haladás labdarúgóit a biztos bennmaradást jelentő 10. helytől. Még 14 forduló van hátra, valakiknek gyorsan meg kell találniuk a góllövőcipőjüket.

Ki találja meg a góllövő cipőjét? Fotó: haladas.hu

– Nem akarok senkit elmarasztalni, mindenki tette a dolgát, mert nem akarunk kiesni, taktikailag rendben is voltunk. Sajnos nincs meg a kellő kvalitásunk ahhoz, hogy ilyen meccseket megnyerjünk. Jelenleg nincs olyan játékosunk, aki egy cselsorozat végén vagy éppen átlövésből betalálna. Ma volt öt helyzetünk, de egy sem ment be, az ellenfél az egyetlen lehetőségét kihasználta – értékelt a meccs utáni sajtótájékoztatón Horváth Ferenc.

A drukkerek is elkeseredettek, szerintük már nem lehet ledolgozni a hátrányt. – Nem akarjuk mi sem, hogy az NB II-ben folytassuk, de szerintünk sem sikerült a téli átalakítás. Úgy érezzük, hogy az esélyünk a bennmaradásra már csak matematikai. Ennek tükrében higgadtan, reálisan kell értékelni a helyzetet, és a Haladás javát és jövőjét szolgáló lépéseket kell megtenni – nyilatkozta Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör elnöke a haladas.hu-n.

A klub weboldalán Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: nehéz a zöld-fehérek helyzete, és érthető, ha a Kisvárda elleni vereség után lelkileg összezuhantak a fiúk, de a harcot nem lehet feladni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.