EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Hódmezővásárhely

Befejeződött az óvodák felújítása

Hódmezővásárhely 11 óvodája újulhatott meg egy nyertes pályázatnak köszönhetően. A program a Széchenyi 2020 keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar állam társfinanszírozásával valósult meg, összesen 564 millió forint támogatással. A támogatási intenzitás százszázalékos volt, vagyis Hódmezővásárhelynek nem kellett önerőt biztosítania a pályázathoz.

A projekt célja az érintett óvodák infrastrukturális fejlesztése volt, így elkészült az épületek külső-belső szak- és szerelőipari felújítása, akadálymentesítése és energetikai korszerűsítése, továbbá a szükséges eszközök beszerzése. A támogatásnak köszönhetően teljeskörűen megújult az Egyesített Óvoda Észak utcai, Pálffy utcai, Tornyai utcai, Pál utcai és Klauzál utcai épülete. A korábban energetikai korszerűsítésen átesett ingatlanok esetében a megvalósítandó cél az épületek általános szak- és szerelőipari felújítása és a projektarányos akadálymentesítése volt. E telephelyek között van a Magvető utcai óvoda, a Malom utcai óvoda, az Oldalkosár utca 14. szám alatti óvoda, az Oldalkosár utca 4. szám alatti és a Szabadság téri óvoda, valamint a Szent István utcai óvoda.


A 2016. szeptember 1-én indult beruházás minden tekintetben 2019. február 28-án zárul.

– Két óvoda rendkívül szép és nagyon-nagyon látványos: a Pál utcai és az Észak utcai óvoda. Kívülről se szigetelve, se fedve, se burkolva nem voltak, tehát náluk nagyon látványos a változás. Nagyon örülnek a szülők, nagyon örülnek a gyerekek. Szeretném hangsúlyozni, hogy – ami nem volt benne a pályázatban – a Pál utcaiban egy kis fejlesztőszobát is kialakítottak – nyilatkozott a téma kapcsán Patkósné Dezső Katalin.

Patkósné Dezső Katalin, az Egyesített Óvoda vezetője

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.