EUR: 320,08 Ft
CHF: 279,96 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Befenyítették az LMP-t, ha együttműködik a Jobbikkal

Még csütörtökön jelent meg egy interjú, mely az európai zöldek társelnökével készült, és amelyben arra figyelmeztetett, hogy kizárhatják az LMP-t, ha a párt együttműködik a szélsőjobboldallal, vagyis a Jobbikkal. Mindezek ellenére Ungár Péter LMP-s képviselő kijelentette, hogy nem változtatnak a politikájukon, pedig már korábban is figyelmeztették a pártot az európai zöldek.

A képviselő egészen pontosan arra reagált, hogy Philippe Lamberts, az európai zöldek társelnöke azt nyilatkozta, hogy ha az LMP együttműködik a Jobbikkal, kizárják a frakcióból a pártot. A politikus egyértelműen és nyomatékosan kijelentette: Egyetlen zöldpárt szövetségét sem fogják elfogadni a szélsőjobboldallal és nagyon nem hisz a Jobbik néppártosodásában.


Mint ismert az ellenzéki pártok az elmúlt hetekben, hónapokban folyamatosan sürgették a teljes összefogást az idei választásokra. December óta többször is közösen vonultak utcára, összefogásukat pedig január elején egy közös eskütétellel is demonstrálták a Parlament lépcsőjén.

Ha valakinek nem lenne világos a dolog, arról a Jobbikról van szó, amelynek elnöke tavalyi megválasztása után cigányok agyonütéséről beszélt, és akinek az elnöke úgy töltheti be a pártelnöki pozíciót, hogy korábban nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy roma származású ember megveréséért.


Szintén a Jobbik elnöke, Sneider Tamás beszélt arról korábban, hogy jobb, ha valaki a muzulmán hitre tér át, mintha a zsidó vallást venné fel. A korábbi jobbikos képviselő, Szávay István pedig egy zsidó nő megverésével dicsekedett. Hétfőn a Zsidó Világkongresszus elnöke is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a magyar baloldal együttműködik a botrányairól elhíresült Jobbikkal.

További cikkek:

Olasz lap: A magyar baloldal nácikkal szövetkezik Orbán megállítására

Groteszknek és bizarrnak nevezte a magyar baloldali ellenzéki erők és a Jobbik szövetségét a Libero olasz napilap cikke csütörtökön, amely szerint a zöldek, liberálisok és szocialisták a zsidókat listázni akaró szélsőségeseknek “udvarolnak”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját, A varázsfuvolát tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) német nyelven, magyar feliratozással, Hábetler András rendezésében április 30-án a pécsi Kodály Központban – tájékoztatta az együttes az MTI-t.

 • Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Európának új vezetőkre van szüksége, olyanokra, akik felismerik az európai emberek érdekeit, és képesek is azokat megvédeni – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Bizottság elnökének kijelentésére.

 • Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Csaknem háromszor nagyobb eséllyel kapnak el valamilyen fertőzést azok a macskák, amelyeket gazdáik hagynak szabadon kószálni a külvilágban, mint azok a cicák, amelyeket nem engednek ki a szabadba – állapították meg amerikai kutatók, megjegyezve, hogy a házi macskák bizonyos betegségei az emberre is átterjedhetnek.