EUR: 336,40 Ft
CHF: 313,15 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Belföld

Befenyítették az LMP-t, ha együttműködik a Jobbikkal

Még csütörtökön jelent meg egy interjú, mely az európai zöldek társelnökével készült, és amelyben arra figyelmeztetett, hogy kizárhatják az LMP-t, ha a párt együttműködik a szélsőjobboldallal, vagyis a Jobbikkal. Mindezek ellenére Ungár Péter LMP-s képviselő kijelentette, hogy nem változtatnak a politikájukon, pedig már korábban is figyelmeztették a pártot az európai zöldek.

A képviselő egészen pontosan arra reagált, hogy Philippe Lamberts, az európai zöldek társelnöke azt nyilatkozta, hogy ha az LMP együttműködik a Jobbikkal, kizárják a frakcióból a pártot. A politikus egyértelműen és nyomatékosan kijelentette: Egyetlen zöldpárt szövetségét sem fogják elfogadni a szélsőjobboldallal és nagyon nem hisz a Jobbik néppártosodásában.


Mint ismert az ellenzéki pártok az elmúlt hetekben, hónapokban folyamatosan sürgették a teljes összefogást az idei választásokra. December óta többször is közösen vonultak utcára, összefogásukat pedig január elején egy közös eskütétellel is demonstrálták a Parlament lépcsőjén.

Ha valakinek nem lenne világos a dolog, arról a Jobbikról van szó, amelynek elnöke tavalyi megválasztása után cigányok agyonütéséről beszélt, és akinek az elnöke úgy töltheti be a pártelnöki pozíciót, hogy korábban nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy roma származású ember megveréséért.


Szintén a Jobbik elnöke, Sneider Tamás beszélt arról korábban, hogy jobb, ha valaki a muzulmán hitre tér át, mintha a zsidó vallást venné fel. A korábbi jobbikos képviselő, Szávay István pedig egy zsidó nő megverésével dicsekedett. Hétfőn a Zsidó Világkongresszus elnöke is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a magyar baloldal együttműködik a botrányairól elhíresült Jobbikkal.

További cikkek:

Olasz lap: A magyar baloldal nácikkal szövetkezik Orbán megállítására

Groteszknek és bizarrnak nevezte a magyar baloldali ellenzéki erők és a Jobbik szövetségét a Libero olasz napilap cikke csütörtökön, amely szerint a zöldek, liberálisok és szocialisták a zsidókat listázni akaró szélsőségeseknek “udvarolnak”.

Kapcsolódó Cikkek