2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Veszprém

Belekóstolhattak a „válogatottságba”

Különleges lehetőséget kaptak a VESC sportolói, ugyanis a magyar röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, Jan de Brandt várta őket edzésre az Egyetemi Csarnokban. A másodosztályú csapat tagjai így egy edzés erejéig válogatott játékosnak érezhették magukat.

Különleges edzésen vehettek részt a veszprémi röpisek (fotó: Kovács Bálint)

A nyáron az MTK-tól érkező, a válogatottat, illetve az Eb-t is megjárt Kötél Zsanett máig jó viszonyt ápol akkori edzőjével, kérésére pedig szó nélkül igent mondott a jelenlegi kapitány a különleges vendégszereplésre.


A szövetségi kapitány tanácsokkal látta el a játékosokat (fotó: Kovács Bálint)

A szövetségi kapitány hasznos szellemi és fizikai tanácsokkal látta el röplabdásainkat, bízva abban, hogy a jövőben akár a válogatottban is csillogtathatják tudásukat.

Jan de Brandt örömmel látogatta meg a veszprémi csapatot (fotó: Kovács Bálint)

A belga edző vezetésével a magyar női röplabda-válogatott 2015-ben, 28 év után, kijutott az Euróba-bajnokságra, miközben ugyanebben az évben megnyerte az Európa Ligát. Két évvel később a szaktekintély ismételt, hiszen akkor is sikerült kivezényelnie lányait az Eb-re.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.