EUR: 334,35 Ft
CHF: 304,14 Ft
2019. november 22., péntek
Cecília

Belföld

Belerúgott a nyugdíjasokba a Jobbik

Döbbenetesen gyenge magyarázattal próbálják elkenni a Jobbik vezetői, hogy a párt média-tanácsadója Z. Kárpát Dániel alelnök társaságában „far-hát kommandónak” nevezte a pártot támogató nyugdíjasokat. Nem ez az első eset, hogy a jobbikosok gyalázzák az időseket.

A Magyar Nemzet mutatta be azt a hangfelvételt, amelyen Silhavy Máté, a Jobbik médiaalapítványának vezetője „far-hát kommandónak” és „hülye nyugdíjasoknak” nevezi a pártot támogató idős embereket, akiket arra biztatnak, hogy a Facebookon kellemetlenkedő kommenteket írjanak politikai ellenfeleiknek. A beszélgetésben részt vett Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke és az Origo szerint Vona Gábor volt elnök asszisztensnője is.


 

A nyugdíjasokat gyalázó kifejezés miatt hatalmas botrány pattant ki, hiszen nem ez az első eset, hogy jobbikosok becsmérlik a szépkorúakat. Vona Gábor egykori pártelnök fogalmazott úgy, hogy „szemeikben gyűlölet lobog… és szenny folyik ki a szájukon”.

A náci botrányaiba lassan nyakig belemerülő párttól bocsánatkérés helyett csak szánalmas magyarázkodásra és vádaskodásra futotta. A „Bundás Andiként” elhíresült Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő – akit a pártot korábban felvásárló, majd faképnél hagyó Simicska Lajos delegált a pártba – szerint Z. Kárpáték csak Facebook-kommenteket olvastak fel.


A Fidesz szerint a Jobbik megmutatta igazi arcát, képmutató és felháborító, amit az ellenzéki alakulat művel. Semmelweis Ferenc, a Nyugdíjasok Szociális Fórumának elnöke elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek nevezte a jobbikosok nyugdíjasokat sértő kijelentéseit.

A náci botrányok és a nyugdíjasokat becsmérlő szavaik ellenére a bevándorláspárti baloldali pártok továbbra is összefognának a Jobbikkal a hatalomért.

 

„Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek, és várják azt, hogy jöjjön valami. (…) A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő, hülye nyugdíjasok.”

Silhavy Máté
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek