2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Hódmezővásárhely

Bessenyei-díjjal ismerték el a művészeket

Ünnepi gálán vehették át a kiváló művészek a hódmezővásárhelyi önkormányzat által alapított Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat. Az elismerést B. Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc özvegye és Márki-Zay Péter polgármester adta át a száz éve Vásárhelyen született kétszeres Kossuth-díjas színművész nevét viselő művelődési központban rendezett gálaműsoron. A díjat az idén Huszti Péter és Piros Ildikó, illetve a Bessenyei Színkör kapta. A díj az oklevél és a Bessenyei Ferenc portréját ábrázoló plakett mellett másfél millió forint pénzjutalommal is jár.

Piros Ildikó úgy nyilatkozott: az együtt játszásban tanulhatja meg igazán valaki a színészmesterséget, és hálás, hogy ebben olyanok voltak a partnerei, mint Bessenyei Ferenc. Nemcsak az idei díjátadón kapott elismerést Huszti Péter, amint elmondta, minden alkalom egy-egy apró Bessenyei-díj volt, amikor a legendás színművésszel játszhatott, akár filmekben, akár a színpadon. A Kossuth-díjas kiváló művész, a nemzet színésze elmondta, hogy megható érzés volt számára átvenni az elismerést.


Huszti Péter és Piros Ildikó. A háttérben Bessenyei Ferenc fotója látható
MTI/Rosta Tibor

Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.