EUR: 323,17 Ft
CHF: 288,30 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Békéscsaba

Beteg gyerekeket támogattak a befolyt összeggel

Szarvas Péter polgármester jelképesen átadta a 2018-as Csabai Karácsony jótékonysági koncerten befolyt támogatási összeget. A kedvezményezett a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórház gyermekosztálya volt. 

Szarvas Péter polgármester (jobbra) adta át jelképesen az adományt dr. Baji Sándornak, a gyermekosztály osztályvezető főorvosának.

2018. december 12-én szervezték meg a már hagyományosnak számító jótékonysági koncertet a békéscsabai belvárosi katolikus templomban, melynek kedvezményezettje ezúttal a gyermekosztály volt. Összesen 304 ezer 460 forint gyűlt össze, amivel a város az osztály szolgáltatásait szeretné javítani. A városvezető az átadáskor is megismételte a koncert előtti köszöntőben elhangzottakat: a gyermekosztály korábban is magas színvonalon működött. Nem kell senkinek megijedni attól, hogy ez az osztály kapta a támogatást. Az európai szintű ellátás mellett is biztosan van olyan eszköz, amire még szüksége lehet a gyerekeknek, szüleiknek vagy az itt dolgozóknak.


Dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa megköszönte a felajánlást. Mint fogalmazott, mindig nagy öröm, ha az intézmény valamelyik osztálya a kedvezményezett, és az itt dolgozók munkáját, a betegek komfortérzetét javítják. A gyermekosztály műszerezettsége, ellátottsága nemcsak a minimumfeltételeknek felel meg, annál jóval színvonalasabb. De az egészségügyben, a gyerekek ellátásában mindig van valami plusz, amit hozzá lehet tenni.

Dr. Baji Sándor, a gyermekosztály vezető főorvosa ismertette, hogy mire is fordították, fordítják még ma is a befolyt összeget. A hurutos, légúti megbetegedések időszaka van, ezért inhalátort, ultrahangos párásítót, valamint ujjra húzható pulzoximétert és Orrszi Porszit, a gyerekeknél használható orrszívó eszközt vásároltak. Emellett kicserélték a játszószoba szőnyegét, és a csecsemőrészleg pelenkázóasztalait is lecserélik majd.


Szarvas Péter azt is megosztotta, hogy a 2019-es adventi időszakban ismét tervezik a jótékonysági koncert megvalósítását. Ismét egy olyan szervezetet választanak majd, amely helyben, a békéscsabai lakosokért tevékenykedik.

Kapcsolódó Cikkek