EUR: 333,65 Ft
CHF: 306,81 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb Kecskemét

Bóbita Bábtalálkozó

Idén is megrendezték a Bóbita Bábtalálkozót a Csigabiga óvodában. Mintegy 60 gyerek adott elő népmeséket és állatmeséket a klasszikus bábjáték módszerével. A 21. találkozónak idén az Árpádvárosi Csigabiga óvoda adott otthont. A nagycsoportosok állatmeséket és népmeséket mutattak be bábjátékozással. A  programon a Csigabiga, az Aranytulipán, a Hosszú utcai, az Egyetértés utcai, a Széchenyi sétányi, valamint a Lánchíd utcai óvodák képviseltették magukat. A bábjátékok végén az oklevél mellé mesekönyvet kaptak emlékül a kis bábosok.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.