2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb IV.kerület XIII.kerület

Bontják a Vízművek toronyházát

Munkagép dolgozik a Fővárosi Vízművek irodaházának bontásán a XIII. kerületi Váci út és Dózsa György út sarkán (Fotó:MTI/Bruzák Noémi)

A Fővárosi Vízművek irodaháza meghatározó része a Váci út látképének. A Dózsa György út–Váci út kereszteződésében található toronyházat – amely 1979 és 1981 között épült – eladták a svéd Skanska ingatlanfejlesztő cégnek, amely a bontás mellett döntött, így az irodaház nemsokára eltűnik.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.