2020. július 08., szerda
Ellák

Külföld

Börtönbe kerülhet a bűnöző migránst védő lány

Az Európában talán legnyíltabban migrációpárti Svédországban nem számít újdonságnak, hogy minden elképzelhető módszerrel védik a bevándorlókat, még akkor is, ha a személy erőszakos bűncselekményt követett el. Ezúttal is ez történt.

A Ripost.hu beszámolója szerint Elin Ersson, a Göteborgi Egyetem diákja mikor megtudta, hogy egy gépen egy afgán férfit fognak elszállítani Isztambulba, hogy onnan visszatoloncolják Afganisztánba, maga is jegyet váltott arra repülőre. Nem volt hajlandó leülni a székére, míg a férfi a gépen volt és mindezt élőben közvetítette a Facebookon. Viszont a pilóta nem szállhat föl, amíg minden utas nem ül, így nem maradt más választás, a férfit is le kellett szállítani a repülőről.


A videózás közben Elin azt mondta a többi utasnak: “Azt akarom, hogy ez a férfi hagyja el a repülőgépet, mert Afganisztánban nem lesz biztonságban. Tudom, hogy mi szerepel a törvényben, de nem értek egyet vele, mert nem helyes embereket visszaküldeni a pokolba.” – írja a portál.

A lányt megtapsolták, videóját pedig több mint 5 millióan látták, viszont csak ezután derült ki, hogy az 52 éves afgán két kiskorú lányát és feleségét is brutálisan megverte, mert azok nem akarták abbahagyni a tv nézést.


Már akkor tudni lehetett, hogy a fedélzeten tartózkodó utas pilótával szembeni engedetlensége pénzbírságot, avagy félévi börtönbüntetést is maga után vonhat. A lány pere már elkezdődött, amelyben James von Reis ügyész kőkemény, 14 napos börtön kiszabását kérte a bíróságtól – számol be a Ripost.hu.

A lap információi szerint az egyetemista azóta a DN lapnak azt nyilatkozta, hogy ő nem is tudott az 52 éves férfi bűneiről, sőt, magáról a férfiról sem. Őt egy másik, nála fiatalabb és szintén deportálásra váró afgán családja értesítette arról, hogy ezen a gépen szállítják vissza. Végül a fiatalabbikat és az idősebbet is egy másik géppel toloncolták ki.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek