EUR: 323,18 Ft
CHF: 288,42 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Aktuális

Börtönbe mennek a vörösiszap-ügy vádlottjai

Tíz ember bűnösségét mondta ki hétfőn a vörösiszap-per megismételt elsőfokú eljárásában a Győri Törvényszék.

Az ítélet szerint a Mal Zrt. vezetősége és munkatársai bűnösek abban, hogy a vörös iszap kilenc éve elöntötte Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt. A bíróság B. Zoltánt, a Mal Zrt. volt vezérigazgatóját két év hat hónap, D. Józsefet, a vállalat műszaki vezérigazgató-helyettesét pedig két év végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte.


A harmad-, negyed-, ötöd-, hatod-, nyolcad- és tizennegyedrendű vádlott felfüggesztett szabadságvesztést, a hetedrendű pénzbüntetést, a tizenharmadrendű pedig megrovást kapott. Öt vádlottat minden vádpont alól felmentettek.

A Mal Zrt. Ajka melletti tározójából 2010. október 4-én kiömlő vörös iszap három települést öntött el, a vegyi katasztrófában tíz ember meghalt, több mint kétszázan megsérültek, és több száz ház vált lakhatatlanná.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Forrnak az indulatok Fanni ügyében

  Forrnak az indulatok Fanni ügyében

  Forrnak az indulatok Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosának szabadon bocsátása óta. A világhálót elárasztó méltatlankodó kommentek mellett fenyegetéseket is kapott a házi őrizetbe helyezett férfi.

 • 2020 a nemzeti összetartozás éve lesz

  2020 a nemzeti összetartozás éve lesz

  A nemzeti összetartozás évének nyilvánította az Országgyűlés 2020-at, a nemzetet feldaraboló 1920-as trianoni békeszerződés centenáriumát, ennek értelmében jövőre a kormány itthon és az egész világon támogatja olyan rendezvények, megemlékezések szervezését, amelyek erősítik a magyarság összetartozásának tudatát.

 • Nem volt ittas a Viking ukrán kapitánya

  Nem volt ittas a Viking ukrán kapitánya

  Nem volt ittas, és nem állt kábítószer hatása alatt a dunai hajóbaleset időpontjában a Viking Sigyn ukrán kapitánya – közölte Csécsi Soma, a BRFK szóvivője.