EUR: 335,40 Ft
CHF: 306,20 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Szeged

Botka-botrány: új felvonás

Sokat jár majd idén bíróságra a szegedi városvezetés. Várhatóan áprilisban tartja másodfokon az első tárgyalást a szegedi parkolási botrány miatt kezdődött perben a Gyulai Törvényszék. Szintén tavasszal folytatódik a Szeviép-per tárgyalása. Az Aquapolis-ügyben még nem hozott érdemi határozatot a Csongrád Megyei Főügyészség, de erre is nagyon várnak a szegediek. Képünkön a parkolási botrány elsőfokú elítéltjei: Mózes Ervin címzetes szegedi főjegyző, Solymos László alpolgármester ás Kalmár Gábor, Botka László kabinetfőnöke. 9. oldal

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.