2020. február 27., csütörtök
Edina

Belföld

Brüsszelbe menekül a börtön elől Gyurcsány neje?

„Dobrev Klárának később szüksége lehet a mentelmi jogra, valójában ezért döntött most úgy, hogy képviselő szeretne lenni az uniós parlamentben” – reagált Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, arra hogy a Demokratikus Koalíció EP-listáját Gyurcsány Ferenc elnök felesége, Dobrev Klára vezeti.

Fotó: Lokál

Dobrev a baloldali kormányok idején a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU-támogatások Hivatalának elnökhelyettese volt. Később kiderült, hogy azalatt az időszak alatt bizonyos cégek úgy nyertek el uniós pályázatokat, hogy azokat nem is hirdették meg nyilvánosan. Magyarországot emiatt 18 milliárd forint visszafizetésére kötelezte az Európai Bizottság.


Gyurcsány neje jelenleg is az egyik vezetője a férje tulajdonában álló Altus-cégeknek. A cégcsoporton keresztül adtak kölcsön Gyurcsányék a milliárdos adócsalással vádolt Czeglédy Csabának. Az ügyben a Magyar Nemzeti Bank eljárást indított, Dobrevet pedig tanúként hallgatta meg az adóhatóság. Bár Gyurcsány neje szerint ők mindig betartották a törvényeket, az ügyészség mégis eljárást indított az Altus ellen engedély nélküli kölcsönnyújtás miatt.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek