2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Külföld

Brutális tűzvész pusztít Banglades fővárosában, sok halott

Legfrissebb értesülések szerint legalább 69 ember életét követelte csütörtökre virradóra a Banglades fővárosában, Dakkában pusztító tűzvész.

Korábban 56 halottról lehetett tudni.


A halottak mellett mintegy ötvenen megsérültek.

Ali Ahmed, a bangladesi tűzoltóság vezetője az AFP francia hírügynökségnek elmondta: a tűz Dakka óvárosának Csavkbazar nevű negyedében tört ki szerdán éjszaka egy négyemeletes épületben, amelyben lakások mellett gyúlékony vegyszerek, valamint műanyagok tárolására használt raktárhelyiségek is vannak.

Ali Ahmed szerint félő, hogy a halottak száma növekedhet. Mintegy kétszáz tűzoltó dolgozik a helyszínen további áldozatok után kutatva.

/Fotó: MTI/AP

“A tűz idején közlekedési dugó volt, ezért sokan nem tudtak elmenekülni” – mondta Ahmed arra utalva, hogy a környék utcái igen keskenyek. Csavkbazar a bangladesi főváros szűk sikátorokkal tagolt, épületekkel zsúfolt kerülete, ahol lakóházak, üzletek és raktárak váltják egymást.

A lángok hamar átkaptak a környező épületekre is. Az AP amerikai hírügynökség úgy tudja, legalább öt épület vált a lángok martalékává. A tűzet a helyi idő szerinti reggeli órákban kilenc órányi erőfeszítéseket követően sikerült ellenőrzés alá vonnia a tűzoltóknak.

/Fotó: MTI/EPA/Monirul Alam

Mafúz Riben, a dakkai tűzoltóság és katasztrófavédelem egyik tisztségviselője az AP-nek nyilatkozva elmondta: sok ember bent rekedt az épületekben, s a halálos áldozatok nagy része a felismerhetetlenségig megégett.

Kapcsolódó Cikkek