2019. augusztus 20., kedd
István

Extra

Budapesten lángosozik Guido de Angelis

A világhírű olasz testvérpár, a filmzenék koronázatlan királyai Guido & Maurizio de Angelis ismét Budapesten koncerteznek február 16-án. Guido a Lokálnak elmesélte, hogyan érintette barátjuk, Bud Spencer halála, és hogyan készülnek a budapesti koncertre.

Guido De Angelis Fotó: NAP média

Guido és Maurizio de Angelis több mint kétszáz filmzenét szerzett. Nevükhöz fűződnek a legismertebb Bud Spencer-filmek darabjai is. Három évvel ezelőtt, 2016-ban jártak először Budapesten, akkor nem volt sok idejük, most azonban két dolgot mindenképpen szeretnének beiktatni a látogatásba.


– Tudjuk, hogy van egy Bud Spencer-szobor Budapesten, azt okvetlenül szeretnénk meglátogatni. Mivel most három unokám is velünk jön, nekik pedig az igazi fokhagymás-tejfölös lángost kell megkóstolniuk, és persze én is bevágok egyet – nevetett a zenész, aki nem csupán munkakapcsolatban, állt Bud Spencerrel. A legjobb barátjaként emlegeti a színészlegendát.

– Bud rendkívüli ember volt. A halála előtt néhány héttel megbeszéltük, hogy átmegyünk hozzájuk vacsorázni a testvéremmel. Bud ugyanis egy újabb zeneszámot akart készíteni velünk, dolgozni akart. Később a fia, Giuseppe hívott, hogy Bud gyengélkedik, de bízik abban, hogy hamar felépül. A következő telefonhívás a fiától már a barátom halálhíréről szólt. Együtt zokogtunk, sokkolt a halála. Azonban hiszek abban, hogy egyszer még találkozunk, nem örökre szólt a búcsú – mesélte Guido, aki újabb budapesti koncertjükkel Terence Hillel és Kabir Bedivel karöltve állítanak emléket Bud Spencernek.

 

Kapcsolódó Cikkek