2019. november 19., kedd
Erzsébet

Belföld

Budapesten tárgyalt a kazah agrártárca miniszterhelyettese

Az állattenyésztés, a növénytermesztés, a tudomány, valamint az oktatás területén a magyar-kazah kapcsolatok bővítéséről és fejlesztéséről tárgyalt Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára Gulmira Iszajeva kazah agrárminiszter-helyettessel Budapesten.

A minisztérium hétfői közleménye szerint Gulmira Iszajeva a találkozón jelezte, hogy agrárfejlesztési terveihez Kazahsztánnak szarvasmarha-tenyészállatokra és tejelő marhára, valamint bárányra, baromfira, sertésre és vetőmagra van szüksége. A közép-ázsiai ország a magyar segítségre az öntözési hálózat helyreállításában is számít.


Farkas Sándor a tárgyaláson kijelentette, hogy a klímaváltozás miatt Magyarországnak is az öntözés jelenti a legnagyobb kihívást. Kiemelte egyúttal a GMO-mentes termelést, amely – mint írták – kizárja a génmódosított vetőmagokat, de hamarosan az ilyen módon előállított szója is kikerülhet az állati takarmányból. A magyar vetőmagok bárhol versenyképesek, a húsmarha és a tenyészüsző-állomány világszínvonalú, a szigorú állategészségügyi rendszer pedig kivédte a sertéspestist – tette hozzá.

A miniszterhelyettesek a találkozón oktatási és kutatási programokról is egyeztettek – olvasható a közleményben.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Feldolgozótermi (nyomdai) leszedő álláslehetőség

  Feldolgozótermi (nyomdai) leszedő álláslehetőség

  A Mediaworks Hungary Zrt., ismert és közkedvelt napilapjaival, a Nemzeti Sporttal, a Világgazdasággal, 19 megyei napilappal, női, bulvár-, gasztro-, ifjúsági és sportmagazin-portfóliójával, digitális médiatermékeivel, nyomdáival Magyarország egyik legfontosabb médiavállalata, mely közel 2300 munkavállalót foglalkoztat országszerte.

 • Cirkuszt csinál az ellenzék a parlamentből

  Cirkuszt csinál az ellenzék a parlamentből

  Napirend előtti felszólalásokkal kezdődött a mai parlamenti munka, amely során szóba került az ellenzéki képviselők elfogadhatatlan viselkedése miatt szükséges a házszabály módosítás is, de a családvédelmi akcióterv sikerességéről is beszéltek.

 • Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban

  Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban

  Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban – jelentette ki a pénzügyminiszter a Magyar Nemzetnek. Az  interjúban Varga Mihály azt mondta, hogy a kormány már hozzálátott a második gazdaságvédelmi akcióterv kidolgozásához.