EUR: 322,00 Ft
CHF: 287,67 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Budapesten tárgyalt a kazah agrártárca miniszterhelyettese

Az állattenyésztés, a növénytermesztés, a tudomány, valamint az oktatás területén a magyar-kazah kapcsolatok bővítéséről és fejlesztéséről tárgyalt Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára Gulmira Iszajeva kazah agrárminiszter-helyettessel Budapesten.

A minisztérium hétfői közleménye szerint Gulmira Iszajeva a találkozón jelezte, hogy agrárfejlesztési terveihez Kazahsztánnak szarvasmarha-tenyészállatokra és tejelő marhára, valamint bárányra, baromfira, sertésre és vetőmagra van szüksége. A közép-ázsiai ország a magyar segítségre az öntözési hálózat helyreállításában is számít.


Farkas Sándor a tárgyaláson kijelentette, hogy a klímaváltozás miatt Magyarországnak is az öntözés jelenti a legnagyobb kihívást. Kiemelte egyúttal a GMO-mentes termelést, amely – mint írták – kizárja a génmódosított vetőmagokat, de hamarosan az ilyen módon előállított szója is kikerülhet az állati takarmányból. A magyar vetőmagok bárhol versenyképesek, a húsmarha és a tenyészüsző-állomány világszínvonalú, a szigorú állategészségügyi rendszer pedig kivédte a sertéspestist – tette hozzá.

A miniszterhelyettesek a találkozón oktatási és kutatási programokról is egyeztettek – olvasható a közleményben.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek