2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Belföld

Budapesti drogmegelőzési tervet dolgoznának ki

Budapesti drogmegelőzési terv kidolgozására állíthat fel ideiglenes bizottságot a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán.

A Tarlós István főpolgármester által jegyzett – a budapest.hu oldalon csütörtökön közzétett – előterjesztésben az olvasható, hogy a drogprevenciós ideiglenes bizottság feladata a fővárosi droghelyzet megvizsgálása és egy egységes, a főváros egészét érintő drogmegelőzési elképzelés kidolgozása, valamint az erről szóló jelentés közgyűlés elé terjesztése augusztus 31-ig.


A javaslat szerint a héttagú testület elnöke V. Naszályi Márta (Párbeszéd) lenne, aki korábbi közgyűlési ülésekre előterjesztést nyújtott be egy fővárosi drogprevenciós stratégia megalkotása érdekében.

A testület legutóbbi, január 23-i ülésén a főpolgármester támogatta V. Naszályi Márta indítványát, ugyanakkor azt javasolta, hogy V. Naszályi Márta vezetésével a célra egy bizottságot hozzon létre a közgyűlés. Tarlós István akkor jelezte azt is, hogy a testület létrehozásához módosítani szükséges a fővárosi önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát.

A javaslat szerint az ideiglenes bizottság képviselő tagja lenne V. Naszályi Márta mellett, Gy. Németh Erzsébet (DK), Horváth Csaba (MSZP), valamint Orbán Gyöngyi (Fidesz-KDNP). A testület tagja lenne továbbá Újhelyi Eszter, Sárosi Péter és Walton Attila.

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.