2020. április 01., szerda
Hugó

Belföld

B*zizott és zsidózott a jobbikos

A Jobbik új frakcióvezető-helyettese, a baloldallal való összefogásban jeleskedő Jakab Péter egy korábbi hangfelvételen Andrássy úti „buziparádéról” és ott felvonuló „aberráltakról” beszél. A politikustól a zsidózás sem áll távol.

Mostanában az erkölcs kereszteslovagjaként támadja a kormánypártokat Jakab Péter, a Jobbik hétfőn megválasztott frakcióvezető-helyettese. A Hír TV hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amelyen Jakab egy tiszalúci Jobbik-fórumon „buziparádénak” nevezte a Budapest Pride-ot, az azon részt vevő melegeket pedig „aberráltaknak”.


Jakabtól a zsidózás sem áll távol, ugyanis a politikus szóvá tette, hogy a miskolci börtönbe egy zsidó vallású rab számára egy városi étteremből szállították a kóser ételt – ahogy azt a törvény számukra előírja. Jakab virtigli náciként „bizonyos kiválasztott népről” beszélt.

MTI/Mohai Balázs

A Hír TV egy másik felvételén a miskolci Jobbik-alapszervezet elnökeként Jakab konferálta fel Pörzse Sándort, aki Jakab széles mosolyával kísért beszédében arról értekezik, hogy ha „a politika nem oldja meg a magyarországi cigány- és zsidókérdést, akkor nagyon rövid időn, 15 éven belül a magyarok gyerekei helyett Rosenstein-gyerekek fognak munkát kapni”.


Jakab korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a tavalyi választási kampányban örökbe fogadott egy kutyát egy menhelyről. A választások után aztán visszavitte a telepre a „kampányebet”, amely, úgy tűnik, csak szavazatszerzésre volt jó neki.

A baloldal a naponta előkerülő jobbikos rasszista botrányok ellenére is kész összefogni a náci párttal, ezt legutóbb a DK-s Arató Gergely erősítette meg. Nem csoda, ha Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője „barna ingesek és vörös ingesek” összefogásáról beszélt. A KDNP arra emlékeztetett: a Jobbik ugyanaz az antiszemita párt, ami régen volt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

  Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

  A Lokál összegyűjtötte, hogy a 23 budapesti kerületben hol kérhetünk segítséget. Fontos ugyanakkor, hogy összefogjunk, így aki teheti, maga is segítse a környezetében élő idős hozzátartozóit, ismerőseit vagy akár a szomszédját, például azzal, hogy bevásárol.

 • Mától változik a BKK-járatok menetrendje

  Mától változik a BKK-járatok menetrendje

  Április-1-én szerdán, új érvényes menetrendet léptet életebe a Budapesti Közlekedési Központ(BKK), mivel a járvány elleni intézkedések hatására 80-90 százalékkal visszaesett az utasforgalom. Alapvetően a szombati menetrend lesz érvényben, azonban csúcsidőben és a nagyobb forgalmat lebonyolító vonalakon, a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani.

 • Vigyázzunk egymásra!

  Vigyázzunk egymásra!

  Az országos tiszti főorvos, Müller Cecília felhívta a figyelmet, hogy a kialakult helyzetben nagyon fontos odafigyelni a gyerekek lelki egészségére is és nagyon fontos, hogy vigyázzunk egymásra.