2019. november 11., hétfő
Márton

Sport

Capello: Csak egy zseni van a futballban

A Real Madrid, az AC Milan és a Juventus egykori legendás edzője, Fabio Capello is részt vett hétfő este a Monacóban rendezett Laureus Év Sportolója Díj átadó gáláján, ahol az újságírók feltették neki azt az egyszerű kérdést, hogy ki a jobb játékos: Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi.

Hétfőn este rendezték Monacóban a Laureus Év Sportolója Díj átadó gáláját, ahol a sportvilág krémje képviseltette magát. A díjátadón megválasztották többek között az év férfi és női sportolóját és az év csapatát is. A rendezvényen jelen volt az olasz futballedző Fabio Capello is, aki tiszta vizet öntött a pohárba és elmondta, hogy szerint ki a jobb játékos: Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi.


(MTI/EPA/Alejandro García)

 

– Leo Messi nem futballista. Ő egy zseni, az egyetlen zseni ma a labdarúgás világában. Argentínával nem nyert komoly trófeákat, de azt látni kell, hogy egyedül ezt nem is teheti meg. Ami Ronaldót illeti, ő felrázott több Juventus játékost is. A leigazolása Torinóba nagyon jó üzlet volt, hiszen arra készteti a csapattársait, hogy még jobban játszanak. Ronaldo nagyon fontos láncszeme a Juve gépezetének, hiszen mindenki számára követendő példa lehet és egyértelmű, hogy meg akarja nyerni idén a BL-t – vélekedett a 72 éves szakember.

Holnap este rendezik az Atlético Madrid–Juventus találkozót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, így Capello erről a párosításról is beszélt.


– Az Atlético csapatából Antoine Griezmannt kell kiemelnem, ugyanis ő egy nagyon veszélyes játékos, hiszen benne minden megvan a minőségi futballhoz szükséges kvalitásokból, ráadásul rendkívül keményen dolgozik és rendkívül intelligens. A madridiak jól döntöttek, hogy nem hagyták eligazolni – mondta.

EPA/RODRIGO JIMENEZ

 

Egy újságíró rákérdezett arra is, hogy kit tart jobb edzőnek Massimiliano Allegrit, aki a Juvét irányítja vagy Diego Simeonét, az Atléti mesterét, de az olasz nem akart állás foglalni.

– Azokat az edzőket szeretem, aki nyitottak és készek változtatni a taktikán néha, ha szükséges. Mindkét edző tisztában van azzal, hogy kik a legjobb labdarúgóik, precízen és mélyre menően kielemzik az ellenfeleiket, így pontosan tudják, hogy milyen erősségeik és gyengeségeik vannak, amiket könyörtelenül kihasználnak – fogalmazott.

Fabio Capello 2004 és 2006 között ült a Juventus kispadján. Mindkét évben megnyerte az olasz bajnokságot, azonban a bundabotrány miatt mindkét címet visszavonták a csapattól.

Kapcsolódó Cikkek