EUR: 336,11 Ft
CHF: 312,75 Ft
2020. január 17., péntek
Antal, Antónia

Belföld

Cigányverő módszert fejlesztett ki Sneider

Hírhedt, róla elnevezett cigány- és zsidóverő módszert  fejlesztett ki a ’90-es években szkinhedvezérként tevékenykedő, ma már a Jobbikot vezető Sneider Tamás – derül ki a Ripost által megszerzett korabeli dokumentumokból.

„A Roy nagyon kemény volt! Nem az a típusú főnök, aki csak a háttérből pofázik, hogy előre, hanem mindig ott volt az élen. És igen, ha kellett, ütött! Verte a cigányokat meg akiről azt hitte zsidó” – nyilatkozta róla a rendőrségi vallomásban egyik alvezére a Ripost szerint.


Roy-Blitzkriegnek („Roy-villámháború”) nevezték Heves megyei neonácik a ’90-es évek elején. Az eredeti „villámháborút”, Hitler találta ki a II. világháború alatt. A Roy-féle változatban két szkinhed egy motorról támadt rá egy utcán sétáló cigány vagy zsidó kinézetű emberre. A hátul ülő neonáci baseballütővel, baltanyéllel menet közben a motorról ütötte fejbe hátulról a kiszemelt áldozatot – derül ki a Ripost által megszerzett dossziéból, amelyet a jelenlegi Jobbik-elnökről Sneider Tamásról vezettek a belbiztonsági szervek.

ifjú náci akkor és most

Az anyagból kiderül, hogy nemcsak az erőszak megszervezésében járt élen az akkor bevallottan szkinhedként garázdálkodó Sneider Tamás, hanem az újnáci tanok terjesztésében is. A Riposthoz került dokumentumok szerint német és osztrák neonácik segítségével ő juttatta el a Bielefeldben nyomtatott „Kitartás-füzeteket” a Heves megyei újnácikhoz, akiknek „kötelességük volt előfizetni a lapra”.


A Sneider-banda rémtetteiről Heves megye akkori rendőrfőkapitánya, Lantos Bálint és az egri városi rendőrkapitány, Farkas Sándor többször is írásban hívta  fel a figyelmet. A Sneider vezette újnáci bandákról több ezer oldal bűnügyi irat keletkezett, amelyekből tananyag készült a Rendőrtiszti Főiskolán.

Természetesen a fentiek sem tántorítják el a baloldali ellenzéket, hogy összefogjon a hatalomért a náci botrányoktól hemzsegő Jobbikkal.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek