EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

Csalhattak ez ellenzéki előválasztáson

Elcsalhatták az ellenzéki előválasztást – írta a Ripost azok után, hogy a roncsderbin győző Karácsony Gergely olyanoknak is megköszönte a bohóckodáson való részvételt, akik el sem mentek voksolni. Mindez felháborodott Facebook-üzenetek garmadájából derült ki.

A Ripost számolt be arról, hogy a csúfos bukást hozó ellenzéki előválasztást (amelyen a budapestiek alig két százaléka vett részt) követően rengetegen háborodtak fel a Facebookon.


„Hogyhogy megköszönik nekem a szavazatot, amikor el sem mentem szavazni?” „Itt valaki szórakozik! Úgy tartanak nyilván, mintha szavaztam volna Karácsony Gergelyre. Még meg is köszönik a szavazatot. Pedig nem is voltam szavazni!” –  ilyen és ehhez hasonló tartalmú kommentekre bukkant a Ripost a közösségi hálón. A lap szerint sokan egy­ér­telmű, bi­zo­nyít­ható csa­lás­ról be­szél­nek a hét­végi elő­vá­lasz­tás­sal kap­cso­lat­ban.

A köszönőlevelet Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd főpolgármester-jelöltjének stábja küldte ki olyan embereknek, akik más alkalommal regisztrálták magukat valahol ellenzéki szavazóként, de most egyáltalán nem állt szándékukban támogatni őt.


fotó: Facebook

 

A köszönőlevél miatt tömegesen reklamálókat Karácsony választási irodájának stábja ide-oda küldözgeti. Magyarázatot adni állítólag képtelenek, felháborodott választóikat a zuglói polgármesteri hivatalhoz irányítják.

A Ripost szerint a levelet még a Munkáspárt egykori alelnöke, a kifejezetten antifasiszta Vajnai Attila is megkapta, akinek a lap szerint „esze ágában sem volt a zsidók listázását megengedhetőnek tartó Karácsony Gergelyre szavazni”.

MTI Fotó: Mónus Márton

 

Mint ismert, Karácsony a Hír TV-nek azt mondta, hogy nem tartja nácinak a jobbikos Gyöngyösi Mártont, aki listázni akarta a zsidó származású parlamenti képviselőket. Karácsony továbbra is összefogna a Jobbikkal. A politikus később az ATV-ben magyarázkodott a kínos interjúról.

– Ott kellett volna hagynom a beszélgetést, és kisétálnom a stúdióból – magyarázta Karácsony, aki ezek szerint érvek híján jobbnak látta volna megfutamodni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gulyás: szabad akaratunkból vittük sikerre a rendszerváltoztatást

  Gulyás: szabad akaratunkból vittük sikerre a rendszerváltoztatást

  Az elmúlt két évszázad történelmi fordulópontjai közül a rendszerváltoztatás volt az, amelyet az ország szabad akaratából, jelentős áldozatok árán sikerre vitt – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Terror Háza Múzeum 30 éve szabadon című kiállításának vasárnapi megnyitóján.

 • A nap képe: Dagonya

  A nap képe: Dagonya

  A somogybabodi Nemzetközi Off Road Fesztiválon idén sem maradtak szárazon a versenyzők. Európa legnagyobb terepjárós eseményén csaknem 1200 autó és 20 ezernél is több résztvevő merült el a sárban.

 • Baseball ütővel esett a tanulókocsinak

  Baseball ütővel esett a tanulókocsinak

  Egy 42 éves kamionos férfinak annyira elgurultak a gyógyszeri, hogy baseball ütővel esett neki az előtte lassan haladó tanulókocsinak a 68-as főúton Marcali-Bize irányába.