EUR: 334,61 Ft
CHF: 304,36 Ft
2019. november 22., péntek
Cecília

Belföld

Csalókat fogtak a fővárosban

Elfogtak három férfit a fővárosban, akik miután majdnem 800 ezer forint értékben csaltak ki valutát és arany ékszereket egy idős férfitől, újra pénzt kértek tőle – közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint egy 54 éves budapesti férfi társaival, egy szintén fővárosi testvérpárral felhívott egy II. kerületi idős férfit, majd magukat a rokonainak kiadva elmondták, hogy balesetet okoztak. Közölték a sértettel, hogy a balesetben egy nagy értékű autót törtek össze, ezért fenyegetően körbeállták őket és pénzt követeltek.


Az idős férfi összeszedte a lakásában lévő értékeit: majdnem 800 ezer forint értékű valutát és arany ékszereket, majd a lakása előtt átadta az elkövetőknek.

Miután megkapták a pénzt, újra felhívták a sértettet és arra hivatkozva, hogy még mindig nem engedik el őket, további hatmillió forintot követeltek.

Az idős férfi elmondta, hogy nincs nála több pénz, csak reggel tud kivenni a bankból. A sértett másnap reggel felvette a kapcsolatot az egyik rokonával, aki tájékoztatta, hogy feltehetően csalás áldozata lett, értesítse a rendőröket.

A csalókat végül a XIII. kerületi Petneházy utcában elfogták.

A nyomozók csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a három férfit, majd őrizetbe vették őket, és javasolták letartóztatásuk indítványozását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Folyamatosan fejlődik a közoktatás

  Folyamatosan fejlődik a közoktatás

  A köznevelés napja alkalmából a Lokál az Emberi Erőforrások Minisztériumának segítségével összeszedte az utóbbi években zajló legfontosabb intézkedéseket, amelyek a terület fejlesztése során mentek végbe.

 • Jön az újabb gazdaságvédelmi akcióterv

  Jön az újabb gazdaságvédelmi akcióterv

  Jön a második gazdaságvédelmi akcióterv, a negatív gazdasági folyamatok csökkentése céljából. Az ellenzéknek gyereknapot tartana a kormány, mert nem képesek felnőttként viselkedni a parlamentben.

 • Folyamatosan provokál az ellenzék

  Folyamatosan provokál az ellenzék

  Tarthatatlan állapotok uralkodnak a parlamentben. Az ellenzéki képviselők ugyanis Mónika – show színvonalú beszólogatásokkal és állandó provokálással igyekeznek fenntartani a káoszt az Országgyűlésben.

 • Gyurcsány embere zsarolhatta Borkait

  Gyurcsány embere zsarolhatta Borkait

  Ezer szállal kötődik Borkai Zsolt feltételezett zsarolója Gyurcsány Ferenchez és a DK-hoz. A korábbi válogatott labdarúgó Póczik József a 2014-es önkormányzati választáson egyéni képviselőként indult a Gyurcsány-párt színeiben, majd egy évvel később a párt alelnöke lett Győrben.