EUR: 312,85 Ft
CHF: 275,80 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Extra

Curtis – hosszú még az út a rehab után

Curtis a hévégén jött ki az elvonóról, ahol több mint öt hetet töltött. Habár úgy érzi, sikerült végleg leszámolnia drogproblémáival, a szakértő szerint még nem mondható gyógyultnak. 

– Az elmúlt öt és fél hétben egy olyan programon vettem részt, ami méregtelenített és rendbe hozott mind testileg, mind lelkileg. Tényleg remekül érzem magam tele energiával – kezdte Curtis a TV2 Mokka műsorában. A rapper a hétvégén jött ki a rehabról, és őszintén mesélt az ott történtekről.


– Az első tíz nap tényleg bonyolultabb volt, ugye az az elvonás része, ahol rémálmok és egyéb dolgok elég szép számban megjelentek, és nehéz volt. Na meg a kedvesem, kiskutyám és a családom hiánya. Utána aztán napról napra jobb lett. (…)  Ilyen tiszta kilenc éve nem voltam – vallott Curtis, aki azt is elmesélte, nemcsak környezetének és rajongóinak, de magának is hazudott az elmúlt időszakokban. Végül rájött, hogy ha nem lép és tesz valamit, a temetőben vagy a bíróságon fog kikötni. Most viszont úgy érzi, végleg sikerült leszámolni a droggal és a „bulibarátaival”, és szeretne leülni Majkával is megbeszélni a történteket.

Lapunk felkereste Makai Gábor klinikai szakpszichológust, pszichoterapeutát, aki szerint egy drogfüggő öthetes kezelés után még nem mondható gyógyultnak. – A gyógyulás egy hosszú folyamat következménye, nem hetekben mérhető. A szembenézés és az, hogy valaki önszántából bemegy az elvonóra, az első lépés a gyógyulás felé, azonban ez csak a jéghegy csúcsa. Az elvonó segít, hogy a páciens „tiszta” legyen. A szakmai csoport: pszichiáter, pszichológus feladata és egyben célja, hogy hosszú távon képes legyen a páciens megküzdeni a betegséggel, és továbbra is fenntartani a drogmentes életet. Sokszor a kezelést megvonási tünetek nehezítik, ilyen lehet a sóvárgás vagy akár fizikai tünetek, mint remegés, izzadás, fokozódó feszültség. Ezeket a tüneteket gyógyszerekkel, párhuzamosan pszichoterápiával mérsékelni lehet és kell. Az, hogy a munkába visszatér is egy segítség, viszont sokszor megnehezíti a küzdést, ha egy olyan közegben dolgozik, ahol bármikor újra hozzájuthat a szerhez – fejtette ki Makai.


Majka robbantotta a botrányt

Curtis drogproblémáiról még augusztusban számolt be Majka, miután barátja ismét nem jelent meg az egyik közös fellépésükön. A rapper eleinte tagadta zenésztársa vádjait, sőt még le is b*zeránsozta Majkát. Január 7-én aztán egy posztban beismerte függőségét, és pár nap múlva be is vonult a rehabra.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Így néz ki Pál Dénes álomkertje

  Így néz ki Pál Dénes álomkertje

  Régi álma teljesült Pál Dénesnek, amikor ősszel végre kertes házba költözött családjával. Az énekes már most kihasználja a tavaszi időt, kertrendezésbe kezdett, készül a munkára is alkalmas, kényelmes terasz és a játszósarok is a kislányának.

 • Homeopátia: Hatásos vagy átverés?

  Homeopátia: Hatásos vagy átverés?

  Napokon belül megváltozik a homeopátiás szerek kiváltása. Ezek vásárlásakor most már kötelező egy tájékoztatót is adni, amelyen figyelmeztetik a vásárlókat, hogy a szerek hatásossága általánosan nem igazolt.

 • Törőcsik Mari: A Jóisten az ölében tart

  Törőcsik Mari: A Jóisten az ölében tart

  Nem is lehetne boldogabb a 83 éves Törőcsik Mari, aki átvehette a Kossuth Nagydíjat. A színésznő megkönnyezte, hogy újra ilyen fontos elismerésben részesült, amit Orbán Viktor miniszterelnök személyesen adott át.