2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Extra

Curtis – hosszú még az út a rehab után

Curtis a hévégén jött ki az elvonóról, ahol több mint öt hetet töltött. Habár úgy érzi, sikerült végleg leszámolnia drogproblémáival, a szakértő szerint még nem mondható gyógyultnak. 

– Az elmúlt öt és fél hétben egy olyan programon vettem részt, ami méregtelenített és rendbe hozott mind testileg, mind lelkileg. Tényleg remekül érzem magam tele energiával – kezdte Curtis a TV2 Mokka műsorában. A rapper a hétvégén jött ki a rehabról, és őszintén mesélt az ott történtekről.


– Az első tíz nap tényleg bonyolultabb volt, ugye az az elvonás része, ahol rémálmok és egyéb dolgok elég szép számban megjelentek, és nehéz volt. Na meg a kedvesem, kiskutyám és a családom hiánya. Utána aztán napról napra jobb lett. (…)  Ilyen tiszta kilenc éve nem voltam – vallott Curtis, aki azt is elmesélte, nemcsak környezetének és rajongóinak, de magának is hazudott az elmúlt időszakokban. Végül rájött, hogy ha nem lép és tesz valamit, a temetőben vagy a bíróságon fog kikötni. Most viszont úgy érzi, végleg sikerült leszámolni a droggal és a „bulibarátaival”, és szeretne leülni Majkával is megbeszélni a történteket.

Lapunk felkereste Makai Gábor klinikai szakpszichológust, pszichoterapeutát, aki szerint egy drogfüggő öthetes kezelés után még nem mondható gyógyultnak. – A gyógyulás egy hosszú folyamat következménye, nem hetekben mérhető. A szembenézés és az, hogy valaki önszántából bemegy az elvonóra, az első lépés a gyógyulás felé, azonban ez csak a jéghegy csúcsa. Az elvonó segít, hogy a páciens „tiszta” legyen. A szakmai csoport: pszichiáter, pszichológus feladata és egyben célja, hogy hosszú távon képes legyen a páciens megküzdeni a betegséggel, és továbbra is fenntartani a drogmentes életet. Sokszor a kezelést megvonási tünetek nehezítik, ilyen lehet a sóvárgás vagy akár fizikai tünetek, mint remegés, izzadás, fokozódó feszültség. Ezeket a tüneteket gyógyszerekkel, párhuzamosan pszichoterápiával mérsékelni lehet és kell. Az, hogy a munkába visszatér is egy segítség, viszont sokszor megnehezíti a küzdést, ha egy olyan közegben dolgozik, ahol bármikor újra hozzájuthat a szerhez – fejtette ki Makai.


Majka robbantotta a botrányt

Curtis drogproblémáiról még augusztusban számolt be Majka, miután barátja ismét nem jelent meg az egyik közös fellépésükön. A rapper eleinte tagadta zenésztársa vádjait, sőt még le is b*zeránsozta Majkát. Január 7-én aztán egy posztban beismerte függőségét, és pár nap múlva be is vonult a rehabra.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  A kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekkel vádolt Jeffrey Epstein egyik vádlója azt állítja, hogy András yorki herceggel, II. Erzsébet brit uralkodó második fiával is le kellett feküdnie, amikor 17 éves volt – jelentette szombat reggel az NBC amerikai hírcsatorna exkluzív interjújára hivatkozva a Sky News brit hírcsatorna.

 • Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Tizenhárom év után ismét magyar zenekart jelöltek az európai könnyűzenei tehetségek díjára. A Harmed, amely a hazai hardcore/metál színtér szereplője, a rangos Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) idei várományosai közé került.

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.

 • Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Közel kétmillió fő, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a Facebookon a legendás 51-es körzet leigázására. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, nem számítottak ennyi érdeklődőre.