EUR: 335,33 Ft
CHF: 305,70 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Szekszárd

Díjazták a civileket

Február elseje a civilek napja, mely alkalomból a Tolna Megyei Önkormányzat minden évben elismeri a megyében működő, kiemelkedő munkát végző civil szervezeteket, valamint az azokat anyagilag támogató vállalkozások, magánszemélyek tevékenységét. A megyei önkormányzat ezen alkalomból adja át évről évre „Az év Tolna megyei civil szervezete” elismerést, amelyet az idén a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület vehetett át.

Streer Tamásné Mária, a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület vezetője elmondta, évek óta a település hagyományainak megőrzésére fektetik a hangsúlyt, igyekeznek a legifjabb generációnak is átadni meglévő tudásukat.


Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke díjazza a Bogyiszlói hagyományőrző Egyesület vezetőjét Fotó: Nagy Nándor

– Nagy öröm volt számunkra, hogy ezt az elismerést megkaphattuk. Mondhatom, hogy szívvel-lélekkel azon dolgozunk, hogy valami értékeset tegyünk a faluért, a falu hagyományainak megőrzéséért. 1976 óta működünk hivatalos keretek között is együttesként, 1993 óta pedig hagyományőrző egyesületként. Kitűzött célunk nemcsak a szokások, hanem a népviselet, a népdalok, a tánchagyományok megőrzése, átadása is. Igyekszünk minden nagyobb rendezvényen részt venni, nemcsak a településen, hanem a régióban is, többek között évek óta vendégei vagyunk a Szekszárdi Szüreti Napoknak. Bízom benne, hogy ez még sokáig így marad, 35 fős utánpótláscsapatunk is szívvel-lélekkel teszi a dolgát – részletezte Streer Tamásné.

Kapcsolódó Cikkek

  • A kórházigazgató emlékére

    A kórházigazgató emlékére

    75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

  • Zenével emlékeznek Ady Endrére

    Zenével emlékeznek Ady Endrére

    Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.