EUR: 326,55 Ft
CHF: 289,77 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb Kecskemét

Díjjal tértek haza a bolyais diákok

Második helyezést ért el a Bolyai János Gimnázium csapata a „Deutsch.Karriere.Erfolg” kampány német nyelvű videókészítő versenyen. A „Gewinner” feliratú szobrocskára rajtuk kívül még az ország harmincnégy középiskolás csoportja pályázott.

Deutsch.Karriere.Erfolg, vagyis német, karrier, siker a címe annak a kampánynak, melynek célja, hogy bemutassa miért érdemes Magyarországon németül tanulni, és hogyan építhet valaki sikeres karriert hazánkban, eme tudás birtokában. A kampány szervezői hisznek abban, hogy a német nyelv ismerete versenyelőnynek számít Magyarországon, amelynek birtokában olyan ösztöndíjak, képzési és munkalehetőségek nyílnak meg a előttük, amelyek mind hozzájárulhatnak egy sikeres karrier felépítéséhez.


Megyesiné Vikor Aranka szaktanár és sikercsapata: Milán, Niki, Réka és Csongor

A diákok szaktanára, Megyesiné Vikor Aranka is nagyon fontosnak tartja, hogy ilyen és ehhez hasonló, kreatív kihívásokkal találkozzanak tanítványai, hiszen ezeken keresztül egyrészt motiváltabbak lesznek, másrészt megtanulják alkalmazni az elsajátított ismereteket. Noha a „Deutsch+Ich” videóverseny esetében a diákok tanórán kívül, önállóan oldották meg a vállalt feladatot, mindannyian tisztában vannak vele, a közös munka, az órán tanultak alapozták meg a sikert, melyre a csapat, a pedagógus, az osztály és az iskola egyaránt büszke.

– Nagyon örültem, hogy Rékával, Nikivel és Milánnal együtt dolgozhattam, mert nem csak hogy zökkenőmentesen zajlott a munka, közben jól éreztük magunkat, és még szép eredményt is értünk el – mondta Csongor, a csapat vezetője, aki filmes pályára készül, így még inkább magáénak érezte a feladatot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.