EUR: 322,17 Ft
CHF: 283,33 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Külföld

Dinamikusan fejlődnek a magyar-indonéz kapcsolatok

Dinamikusan fejlődnek a magyar-indonéz kapcsolatok, ennek egyik legutóbbi példája, hogy a magyar kormány hiteléből felépülő vízügyi létesítmények közel félmillió ember vízellátását fogják biztosítani Indonéziában – mondta Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) export növeléséért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek telefonon adott interjújában.

A helyettes államtitkár elmondta: a magyar-indonéz gazdasági vegyes bizottság elnökeként a kétoldalú gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok áttekintésére és a bizottság év végi, budapesti ülésének előkészítésére látogatott el Indonéziába.


Indonézia a világ negyedik legnagyobb országaként 260 milliós népességével Magyarország számára kiemelten fontos partner a térségben – mondta. “Örömmel nyugtázták”, hogy a kétoldalú áruforgalom az elmúlt években dinamikusan bővült: tavaly az első 10 hónapban az Indonéziába irányuló magyar export 18 százalékkal nőtt éves összehasonlításban.

Joó István elmondta: az együttműködés leginkább perspektívával rendelkező területei a vízgazdálkodás, az egészségügy, valamint az info- és telekommunikáció. Ezek mind olyan ágazatok, amelyekben már erőteljesen jelen vannak a magyar cégek Indonéziában.


Kiemelte: a vízgazdálkodásban komoly sikerekről lehet beszámolni, a tárgyalások ideje alatt Közép-Jáván 7 víztisztítót adtak át, abból a 36-ból, amelyet a budapesti Fővárosi Vízművek és a helyi partnere épít meg az év végéig Indonéziában a magyar kormány által biztosított hitelből. A projekt során az is nagyon pozitív fejlemény, hogy a Fővárosi Vízművek mintegy 50 magyar vállalkozás mint beszállító cég termékeivel és szolgáltatásaival valósítja meg a projektet – emelte ki Joó István.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A világ legrégebbi bombáját tárhatták fel Kínában

    A világ legrégebbi bombáját tárhatták fel Kínában

    Vasból készült, csaknem 700 éves robbanószerkezetet tártak fel kínai régészek az ország délnyugati részén fekvő Csungking városnál folytatott ásatások során – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség csütörtökön.

  • Putyin: Az orosz-kínai kapcsolatok történelmi csúcsra értek

    Putyin: Az orosz-kínai kapcsolatok történelmi csúcsra értek

    A két ország történelme során az idén 70. évfordulójukba lépő orosz-kínai kapcsolatok a valaha volt legjobb szintre értek az elmúlt harminc év munkájának eredményeként – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Zsenmin Zsipao kínai pártlapnak csütörtökön, mielőtt Pekingbe látogatna, hogy részt vegyen az Egy övezet, egy út nemzetközi együttműködésről szóló második fórumon.