2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Egyéb Kecskemét

Díszvendégként az utazási kiállításon

Az Utazás 2019 kiállítás belföldi díszvendége Bács-Kiskun megye és Kecskemét volt. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 30 ország 300 kiállítója várta a látogatókat turisztikai kínálatával.

Gaál József, Kecskemét alpolgármestere elmondta: Kecskemét az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, ahol az autógyár miatt jelentős az üzleti turizmus, és számos konferenciát tartanak. Két év múlva pedig polgári használatra is megnyílik a kecskeméti repülőtér.


Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: a megye szlogenje „Bács-Kiskun boldoggá tesz”, amit a megyék közötti boldogságfelmérésen elért kiemelkedő eredmény miatt választottak. Bács-Kiskun rendelkezik a legtöbb termálfürdővel és gyógyhellyel Magyarországon, és az ország ötödik legnagyobb tava mellett Európa legnagyobb pincefaluja szintén itt található, 1200 pincével. A hungarikumokból kóstolót is vittek a kiállításra.

Kecskemét és Bács-Kiskun volt az Utazás 2019 kiállítás belföldi díszvendége

Ganczer Gábor, a főszervező Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a megnyitón kiemelte: az ágazat tavaly újabb sikeres évet zárt; a robogó magyar gazdaság egyik húzóágazata a turizmus, amely a multiplikátor hatásokat is figyelembe véve a magyar GDP mintegy 10 százalékát termeli meg. Az idei külföldi díszvendég Algéria, a belföldi díszvendég Bács-Kiskun megye és Kecskemét, a kiállítás kulturális díszvendége a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram volt. A kiállítás egyik fő standja Budapesté volt, amely ebben az évben Európa Sportfővárosa. Ganczer Gábor kitért arra, hogy idén a sportot, az aktív turizmust, a fenntarthatóságot állították a kiállítás középpontjába, amivel az egyre népszerűbb belföldi turizmusra is ráirányítják a figyelmet.


Az immár 42 éves rendezvényt a Budapest Boat Show-val együtt tartották, a Karaván Szalonon pedig a hazai lakókocsi- és lakóautó-kínálatot vonultatták fel. Az Utazás kiállítással egy időben volt az Afrika Expó, valamint az ország legnagyobb, független utazókat megszólító rendezvénye, a Járatlan Utakon Fesztivál.

Kapcsolódó Cikkek