EUR: 334,42 Ft
CHF: 304,12 Ft
2019. november 22., péntek
Cecília

Külföld

Döbbenetes részletek derültek ki a 2016-os berlini terrorról

Ki ne emlékezne arra a borzalmas terrortámadásra, ahol egy férfi kamionnal hajtott egy békés karácsonyi vásáron összegyűlt tömegbe. Most pedig aggasztó részletek derültek ki a támadóról és feltételezett tettestársáról.

Német sajtóinformációk szerint a 2016-os berlini terrortámadás elkövetőjének segítője is volt, akit a német hatóságok villámgyorsan kitoloncoltak az országból, hogy ne bonyolódjon tovább az ügy. A 12 halálos áldozattal járó merénylet körül egyre több a megválaszolatlan kérdés – írja a Ripost.


A lap arról számol be, hogy a hivatalos jelentések szerint a tunéziai származású Anis Amri egyedül követte el a támadást, ám a Focus nevű német lap nyomozói körökből szerzett információk alapján arról ír, hogy a hatóságok által régóta figyelt marokkói Bilel Ben Ammarnak is köze lehetett a támadáshoz.

A német lap szerint Amri és Ammar a terrortámadást követő este személyesen találkoztak, és órákon keresztül beszélgettek. A Focus cikkében egy eddig csak kevesek által látott biztonsági kamera felvételéről is szó van, amin az látszik, ahogy a merénylet után Amri kiszáll a kamionból, majd keresi a menekülési útvonalat. Egy ismeretlen férfi azonban az útját próbálja állni, de őt egy faléccel fejbe vágja egy harmadik személy. A lap azt állítja, hogy ez a személy Bilel Ben Ammar volt. A leütött férfi pedig a mai napig kómában van.


Az ügy rendkívül furcsa és aggasztó részlete az, hogy a hatóságok Ammart szélsőséges iszlamistaként és a marokkói titkosszolgálat ügynökekeként tartották számon, és hat héttel a berlini merénylet után a németek kitoloncolták a férfit, anélkül, hogy kihallgatták volna.

A Ripost információi szerint A nyomozás vezetőjét megkereste a német Bild, és próbált választ kapni a felmerült kérdésekre. Armin Schuster azonban azt állítja, hogy ő sosem látott olyan felvételeket, amiket a Focus említ. Azt elismerte, hogy a mai napig nem sikerült minden kétséget kizáróan tisztázni, hogy Amri egyedül vagy valaki segítségével követte-e el a terrortámadást. A nyomozó azt sem zárta ki, hogy megkeresik Bilel Ben Ammart, és tanúként hallgatják ki. A kitoloncolás ügyében vizsgálatot rendelt el Horst Seehofer belügyminiszter.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Százéves italokat mentettek a tengerből

  Százéves italokat mentettek a tengerből

  Elképesztő rakománnyal jött fel a víz felszínére az Ocean X svéd merülőcsoport, akiknek 900 palack nedűt sikerült megmenteniük egy 1917-ben elsüllyedt hajóról.

 • Részegen ügyelt a radiológus

  Részegen ügyelt a radiológus

  Hatalmas lelki bánatában igen erősen felöntött a garatra egy radiológus Oroszországban, a gond ezzel csak az volt, hogy ezt munkaidőben tette.

 • A nap képe: Harci panda

  A nap képe: Harci panda

  Bemutatták a Belgiumban található Pairi Daiza állatkert 3 hónapos pandakölyök ikreit. A képen Bao Di, az ikerpár hím tagja látható, aki nyugodt nővérével ellentétben nagyon aktív, félelmetesen vicsorít a kis csöppség.