2019. október 18., péntek
Lukács

Külföld

Donald Trump: A dolgozó emberek lesznek az illegális migráció áldozatai

Az amerikai elnök évértékelő beszédében arra is kitért, hogy az amerikai-mexikói határfal mellett maximálisan kitart, a déli határon kialakult migrációs helyzet pedig “országos válság”. Hozzátette, hogy már csak 10 napig vannak biztosítva források a kormányzat teljes működéséhez, ezért arra szólította fel a jelenlévőket, hogy minél hamarabb állapodjanak meg a finanszírozást illetően. Trupm egyébként beszédében Soros Györgynek, és a többi milliárdos bevándorláspárti üzletembereknek és politikusnak is üzent.

Mint ismert, az amerikai kormányzat december 22-én részlegesen leállt, egyes kormányzati hivatalok és ügynökségek nem dolgoztak, az alkalmazottakat pedig szabadságra küldték, de előfordult olyan helyzet is, hogy fizetés nélkül kellett munkába állniuk. Ennek oka pedig a költségvetés volt, ugyanis Donald Trump 5 miliárd dollárt kért a déli határfal megépítésére, a felek pedig nem tudtak megállapodni a szükséges büdzséről. Ez volt eddig az amerikai történelem leghosszabb, 35 napig tartó részleges kormányzati leállása.


Az amerikai elnök évértékelő beszédében arra szólította fel a kongresszust, hogy itt az ideje, hogy megmutassák a világnak, mennyire elkötelezettek az illegális migráció megállítása iránt. Az elnök morális kötelezettségnek nevezte az amerikai bevándorlási politika rendezését. Hozzátette, hogy az USA nem ellenzi bevándorlók befogadását különleges helyzetekben, ám ezt csak úgy tehetik, ha minden szabályosan és törvényszerűen történik.

Donald Trump kifejtette, az illegális migráció árát a végén a dolgozó amerikai polgárok fizetik meg részben. Hogy miért? Mert elveszíthetik munkájukat, illetve a bevándorlók megjelenésével a közbiztonság romlása is tapasztalható amire a legjobb bizonyíték, hogy a migránsokkal emberkereskedők és bűnözők érkeznek az Egyesült Államokba.


Trump azt a tévhitet is eloszlatta, miszerint a délről érkező bevándorló-karavánok spontán, véletlenszerűen vennék célba az Egyesült Államokat. Az elnök szerint ez nem más, mint egy pontos terv szerint megszervezett akció, amiben Soros György, milliárdos üzletember is nyakig benne van. Kifejtette, hogy ameddig a milliárdosok fallal veszik körbe magukat, addig az országba simán beengednék az illegális bevándorlókat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Megszületett a megállapodás a brexitről

  Megszületett a megállapodás a brexitről

  Megszületett a megállapodás a felek között az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről szóló szerződésről – jelentette be Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Boris Johnson brit kormányfő csütörtökön.

 • Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet

  Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet

  Ha Törökországból nem Szíria, hanem Európa felé indul újra a felerősödő migrációs hullám, akkor Csehország, Lengyelország és Szlovákia kész segítséget nyújtani Magyarországnak határai megvédéséhez – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a visegrádi országok EU-csúcs előtti brüsszeli egyeztetését követően, csütörtökön.

 • Ismét migránsok százai érték el a görög partokat

  Ismét migránsok százai érték el a görög partokat

  Továbbra sem apad a Görögországot érő migrációs hullám, az utóbbi egy napban legalább 474 menedékkérő érkezett a görög égei-tengeri szigetekre – közölte az athéni polgári védelmi minisztérium és parti őrség csütörtökön.