EUR: 323,17 Ft
CHF: 288,30 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Miskolc

Döntetlennel indította a szezont a DVTK

A Diósgyőri VTK hazai pályán hosszabbításban szerzett góllal 1-1-es döntetlent játszott megyei riválisával, a Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában.

A miskolciak sorozatban hatodik találkozójukon maradtak veretlenek az NB I-ben, ennek ellenére visszacsúsztak a kiesést jelentő 11. helyre, mert a Kisvárda győzött Szombathelyen. A Mezőkövesd nyeretlenségi sorozata pedig öt mérkőzés óta tart az élvonalban.


Jó iramban kezdődött a mérkőzés, de mindkét csapat védelme stabil volt, így az első tíz percben nem alakult ki gólhelyzet. Ezt követően a vendégek kerültek fölénybe, több ígéretes akciót vezettek, gólt azonban nem sikerült szerezniük, mert a DVTK szervezetten védekezett.

Shestakov a diósgyőriek védője küzd a labdáért – fotó: dvtk.eu

A második félidőt nagy lendülettel kezdték a miskolciak, öt perc alatt több nagy lehetőségük is volt, a kihagyott helyzetek viszont megbosszulták magukat, mert a Mezőkövesd első támadásából betalált. A kapott gól alaposan visszavetette a hazai csapatot, amely csak az utolsó húsz percre tért magához. Hiába tartotta azonban kisebb megszakításokkal nyomás alatt a vendégkaput, egyenlíteni sokáig nem tudott, mígnem a hatperces ráadásban a csereként beállt Vernes fejjel mentett pontot csapatának.

Kapcsolódó Cikkek