EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 16., szombat
Ödön

Egyéb Dunaújváros

Dupla győzelem edzőváltás után

Jól sikerült a Borbás Gergely–Jávorics Gábor edzőpáros bemutatkozása a jégkorongcsapatnál. Az idei szezonban második alkalommal búcsúzott el vezetőedzőjétől a Dunaújvárosi Acélbikák: ezúttal a finn Antti Karhulát váltó Corey Bricknell munkáját köszönte meg a vezetőség. Az őt követő trénerek két győzelemmel mutatkoztak be.

A csapat honlapja, az acelbikak.net számolt be először az edzőváltás híréről: a továbbiakban az együttes játékosa, Borbás Gergely, valamint az utánpótláscsapatoknál is dolgozó Jávorics Gábor irányításával dolgozik tovább a DAB. Az Acélbikák együttese a nyolcadik helyen fejezte be az alapszakasz küzdelmeit, így a középszakasz alsó házában küzdhet a rájátszásba jutásért. A bajnokság ezen szakaszát három vereséggel kezdte a dunaújvárosi együttes: előbb a Fehérvár, majd a Gyergyószentmiklós otthonában maradt alul, míg a bécsiek elleni hazai vereség volt, ami végül az edzőváltáshoz vezetett. Borbás Gergely és Jávorics Gábor két győzelemmel mutatkozott be az Acélbikák kispadján: a középszakasz újabb találkozóján hazai pályán 4-3 arányban múlták felül a Schiller Vasas HC együttesét a dunaújvárosiak, míg másnap az ellen a Gyergyószentmiklós ellen arattak 3-0-ás diadalt, akiknek otthonában korábban jelentős vereséget szenvedtek.


Hazai pályán 4-3 arányban múlták felül a Schiller Vasas HC együttesét a dunaújvárosiak

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.