EUR: 323,10 Ft
CHF: 288,58 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb XIV.kerület

Dupla ünnep a BVSC-ben

Kínai újév és asztalitenisz-ünnep a BVSC-ben! Az alapításának 70. évfordulóját ünneplő BVSC-Zugló asztalitenisz- szakosztályában utánpótlás-versenyzőkkel pingpongozott a legendás Jónyer István, Klampár Tibor, Gergely Gábor világbajnoki trió is, amely 40 évvel ezelőtt érte el a sportág hazai legnagyobb sikerét, miután a phenjani vb-n aranyérmes lett.

A versenyen a kínai versenyzők is elindultak

 

A BVSC asztalitenisz-csarnokában rendezett Molnár János Emlékversenyen tiszteletét tette Kína küldöttsége a daliani utánpótlás-központból, amelynek tagjai a kínai újévet Budapesten köszöntötték. A BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztályához hasonlóan a daliani utánpótlás-központ is 70 éve alakult, de nem ez az egyetlen kerek évforduló Kína kapcsán.
– Pontosan hetven évvel ezelőtt vette fel a diplomáciai kapcsolatot Magyarország Kínával – nyilatkozta az eseményen dr. Hetényi Balázs, a Külgazdasági és Külügyminisztérium diplomáciai főosztályvezető-helyettese. – A sport fantasztikus kapocs a nemzetek között, ezért is tartottuk fontosnak, hogy ezen a rendezvényen a minisztériumunk is képviseltesse magát. Mi is készülünk az idei világbajnokságra, elsősorban a beutaztatással, vízumkiadással kapcsolatos teendőkben segítünk.
Budapest április 21. és 28. közötti rendez egyéni asztalitenisz-világbajnokságot, a mérkőzések a Hungexpón lesznek. Gergely Gábor szerint a sportág sokat profitálhat abból, hogy idén a világ legjobbjai Magyarországra látogatnak.
– Fantasztikus világverseny elé nézünk. A legjobbak lesznek itt. Bízom benne, hogy ennek komolyabb lenyomata lesz majd például az utánpótlásban. Világsztárok sora áll asztalhoz ebben a gyönyörű sportágban – mondta a világ- és Európa-bajnok Gergely Gábor.


Kapcsolódó Cikkek