EUR: 322,00 Ft
CHF: 287,67 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Eger

Eger fényeit díjazták

Átadták a díjakat az Eger Ünnepi Fényei pályázat nyerteseinek, akik 2018-ban arra pályáztak, hogy az adventi időszakban minél szebbé tegyék városunkat. A pályázatban, külön-külön kategóriában, szállodák, vendéglátóhelyek és magánszemélyek egyaránt részt vehettek. 

Habis László polgármester a díjkiosztáskor örömmel nyugtázta, hogy Eger lakossága minden szezonban arra törekszik, hogy a város fényben vagy virágoktól pompázzon. A városvezető dicsérte, hogy a több mint huszonöt éve hagyományként tisztelt virágosítási versennyel a tavaszi/nyári időszakban varázsolják el a várost, a karácsonyi ünnepekre való felkészülést pedig fénykavalkáddal teszik ünnepivé a város lakói, amire az egriek méltán büszkék, a turisták pedig csodájára járnak.


A múlt év adventjének fényeivel összesen kilenc kategóriában indulhattak versenyzők. A szolgáltatók közül az OTP Ingatlanpont és a Szabó Dekor, a szálláshelyeknél a Hotel Romantik Eger, a magánszálláshelyeknél az Abbázia Vendégház, a vendéglátás kategóriában az Édeskert Étterem és Fagyizó, az intézményeknél pedig a Benedek Elek Óvoda nyerte el az első helyezést.

A pályázaton idén is indulhattak magánszemélyek. A társasházi lakás ablak-erkély kategóriában a Kodály Zoltán utca 4. 6/2, a társasházak egységes megjelenése kategóriában a Napsugár köz 1–10. sz. alatti társasház, a családiház-homlokzat kategóriában a Zólyomi utca 5. végzett első helyen. Ezeken az elismeréseken kívül még több különdíjat is kiosztottak.


Kapcsolódó Cikkek