EUR: 322,00 Ft
CHF: 287,67 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Egyeztetnek a repülőtéri zajterhelésről

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére január óta zajlanak az egyeztetések a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér működésével összefüggő zajterhelésről.

A megbeszélésekben Budapest Főváros Önkormányzata, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Budapest Airport Zrt., a HungaroControl Zrt. és az érintett civil csoportok képviselői vesznek részt. Az ITM szerint a tárgyalások célja minden reális intézkedési lehetőség vizsgálata, amelyek révén a működési keretfeltételek között a lehető legnagyobb mértékben vehetők figyelembe a Budapesten és a környező településeken élők igényei. Tarlós főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úgy döntött, hogy a zajterhelés kérdését előterjesztik a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőséget jelentenek a magyar akvakultúra ágazat számára az uniós halászati támogatások 2020 utáni elosztására vonatkozó szabályok, amelyeket a Mezőgazdasági és Halászati Tanács elfogadott – közölte Nagy István agrárminiszter Luxembourgban az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint.

 • Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett az a tiszafüredi nő, akit férjével együtt holtan találtak június 16-án otthonukban – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

 • Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az Erzsébet-táborok, idén nyáron mintegy harmincezer gyermek nyaralhat Zánkán – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.