EUR: 323,17 Ft
CHF: 288,30 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Pécs

Egymilliárd forinttal támogatja a kormány a városi sportéletet

Közel egymilliárd forinttal támogatja a kormány a pécsi sportéletet és utánpótlás-nevelést – jelentette be Nyitrai Zsolt. A miniszterelnöki megbízott Vári Attilával, a PSN Zrt. vezérigazgatójával tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a cél az, hogy minél több fiatal sportoljon hazánkban, így Pécs, ahol az ország legnagyobb és legeredményesebb sportiskolája működik, méltán érdemelte ki ezt a támogatást. Az összeget intézmények fenntartására és bérekre költik. 

Knoch Viktor és Burján Csaba, a pécsi sportiskola gyorskorcsolyázói tavaly sporttörténelmet írtak a téli olimpián. Rajtuk kívül még több mint tízezer fiatal mindennapos mozgását biztosítják a városban. (A képen: BURJÁN Csaba; LIU Shaoang; KNOCH Viktor; LIU Shaolin Sándor) Fotó: MTI/MTVA

– Az eredmények országosan is kimagaslóak – mondta Vári Attila. A PSN Zrt. vezérigazgatója hozzátette: az ország legnagyobb és legeredményesebb sportiskoláját működtetjük a mindennapokban. Létesítményeinkben 400-450 ezer főt fogadunk minden évben, mellette tanévenként 110-120 iskola sporttevékenységét is felügyeljük, ahol összesen 14 ezer diák sportol.
 
Vári Attila a napokban személyesen is egyeztetett Magyarország miniszterelnökével, Orbán Viktorral a pécsi sportéletről. A kormányzat pedig döntött, hogy központi költségvetésből közel egymilliárd forinttal támogatja a PSN Zrt. munkáját.

Magyarország kormánya 890 millió forintot juttat a költségvetésből a PSN Zrt. működésére. Erre szokták mondani, hogy Pécs győzött és erről papírja is van – mutatta fel a papírt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a pécsi sajtótájékoztatón.


Nyitrai Zsolt hozzátette, a kormánynak több célja is van a sporttal. Amellett, hogy 1,2 millió fiatalt mozgatnak meg a napi testnevelésórán, arra törekszenek, hogy ehhez európai színvonalú hátteret biztosítsanak, valamint minél több világversenynek adjon otthont Budapest.

Kapcsolódó Cikkek