EUR: 335,54 Ft
CHF: 306,56 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Pécs

Egymilliárd forinttal támogatja a kormány a városi sportéletet

Közel egymilliárd forinttal támogatja a kormány a pécsi sportéletet és utánpótlás-nevelést – jelentette be Nyitrai Zsolt. A miniszterelnöki megbízott Vári Attilával, a PSN Zrt. vezérigazgatójával tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a cél az, hogy minél több fiatal sportoljon hazánkban, így Pécs, ahol az ország legnagyobb és legeredményesebb sportiskolája működik, méltán érdemelte ki ezt a támogatást. Az összeget intézmények fenntartására és bérekre költik. 

Knoch Viktor és Burján Csaba, a pécsi sportiskola gyorskorcsolyázói tavaly sporttörténelmet írtak a téli olimpián. Rajtuk kívül még több mint tízezer fiatal mindennapos mozgását biztosítják a városban. (A képen: BURJÁN Csaba; LIU Shaoang; KNOCH Viktor; LIU Shaolin Sándor) Fotó: MTI/MTVA

– Az eredmények országosan is kimagaslóak – mondta Vári Attila. A PSN Zrt. vezérigazgatója hozzátette: az ország legnagyobb és legeredményesebb sportiskoláját működtetjük a mindennapokban. Létesítményeinkben 400-450 ezer főt fogadunk minden évben, mellette tanévenként 110-120 iskola sporttevékenységét is felügyeljük, ahol összesen 14 ezer diák sportol.
 
Vári Attila a napokban személyesen is egyeztetett Magyarország miniszterelnökével, Orbán Viktorral a pécsi sportéletről. A kormányzat pedig döntött, hogy központi költségvetésből közel egymilliárd forinttal támogatja a PSN Zrt. munkáját.

Magyarország kormánya 890 millió forintot juttat a költségvetésből a PSN Zrt. működésére. Erre szokták mondani, hogy Pécs győzött és erről papírja is van – mutatta fel a papírt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a pécsi sajtótájékoztatón.


Nyitrai Zsolt hozzátette, a kormánynak több célja is van a sporttal. Amellett, hogy 1,2 millió fiatalt mozgatnak meg a napi testnevelésórán, arra törekszenek, hogy ehhez európai színvonalú hátteret biztosítsanak, valamint minél több világversenynek adjon otthont Budapest.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.