2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Miskolc

Egyre több az e-autó-töltő a parkolókban

Miskolc utcáin nyolc újabb e-autó-töltő tűnt fel az utóbbi napokban. Az elektromos járművek töltésére szolgáló berendezések telepítésében eddig is élen járt a város: eddig hét darab e-töltő működött, amelyeket cégek, vállalatok telepítettek.

Kétállású elektromos töltőállomás kapott helyet a Dayka Gábor utcában

Korábban Miskolcon az egyik Szentpéteri kapui benzinkútnál, az Elmű-ÉMÁSZ székházának parkolójában, egy belvárosi bevásárlóközpont mélygarázsában, a Déli Ipari Parkban, egy járműipari cég parkolójában, valamint Lillafüreden és Miskolctapolcán három szálloda mellett voltak e-töltők.


Az új projektben 8 egy-, illetve kétállású e-töltőt telepítettek a Patak utcai mélygarázsba, a belvárosban négy helyen – Dayka, Palóczy, Régiposta, Kandia utcai –, valamint két miskolctapolcai és a diósgyőri várnál lévő parkolóban. Júniusig pedig a Búza téren is épül egy gyorstöltő.

A városi parkolókban már 2017. január 1-je óta díjmentesen várakozhatnak a zöld rendszámmal felszerelt környezetkímélő gépkocsik. Ugyanakkor megkezdődött az elektromos autók egyre növekvő száma miatt szükséges országos és helyi szabályozás kidolgozása. E jogszabályok elkészültéig az e-töltés jelenlegi írott és íratlan szabályait betartva lehet használni a nyolc új miskolci közcélú e-autó-töltőt.

Kapcsolódó Cikkek