2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Miskolc

Egyre több az e-autó-töltő a parkolókban

Miskolc utcáin nyolc újabb e-autó-töltő tűnt fel az utóbbi napokban. Az elektromos járművek töltésére szolgáló berendezések telepítésében eddig is élen járt a város: eddig hét darab e-töltő működött, amelyeket cégek, vállalatok telepítettek.

Kétállású elektromos töltőállomás kapott helyet a Dayka Gábor utcában

Korábban Miskolcon az egyik Szentpéteri kapui benzinkútnál, az Elmű-ÉMÁSZ székházának parkolójában, egy belvárosi bevásárlóközpont mélygarázsában, a Déli Ipari Parkban, egy járműipari cég parkolójában, valamint Lillafüreden és Miskolctapolcán három szálloda mellett voltak e-töltők.


Az új projektben 8 egy-, illetve kétállású e-töltőt telepítettek a Patak utcai mélygarázsba, a belvárosban négy helyen – Dayka, Palóczy, Régiposta, Kandia utcai –, valamint két miskolctapolcai és a diósgyőri várnál lévő parkolóban. Júniusig pedig a Búza téren is épül egy gyorstöltő.

A városi parkolókban már 2017. január 1-je óta díjmentesen várakozhatnak a zöld rendszámmal felszerelt környezetkímélő gépkocsik. Ugyanakkor megkezdődött az elektromos autók egyre növekvő száma miatt szükséges országos és helyi szabályozás kidolgozása. E jogszabályok elkészültéig az e-töltés jelenlegi írott és íratlan szabályait betartva lehet használni a nyolc új miskolci közcélú e-autó-töltőt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.