EUR: 323,17 Ft
CHF: 288,30 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Tatabánya

Együtt mulattak a „régebb óta fiatalok”

Tizedik alkalommal tartották meg a szépkorúak bálját és adták át az Évgyűrű díjat a Jászai Mari Színházban. Virág Béláné, az Alsógallai Nyugdíjas Klub tagja lett az idei díjazott, akinek a német nemzetiségi hagyományok megőrzéséért folytatott tevékenységét méltatta Tatabánya polgármestere. A bál sztárvendége Gergely Róbert volt.

A KPVDSZ Művelődési Ház a Jászai Mari Színházzal közösen, a város támogatásával tizedik alkalommal rendezte meg a nyugdíjas társadalom kiemelkedő eseményét. A rendezvény fővédnöke Schmidt Csaba polgármester volt, aki köszöntőbeszédében elismerte a nyugdíjasklubok tevékenységét, mellyel aktív kulturális és társadalmi életet biztosítanak a szépkorúaknak.


Fantasztikus látni a város, ahogyan mondani szoktam, „kicsit régebb óta fiataljainak” arcán a mosolyt, amellyel beszélgetés közben egymás felé fordulnak, és látni őket a táncparketten – hangsúlyozta a városvezető. – Elismeréssel kell szólni a klubokat összefogó KPVDSZ Művelődési Ház munkatársairól is, akik összefogják a klubokat. A szépkorúak bálja minden évben kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy egy kicsit visszaadjunk valamit abból a sok jóból, amit az idősebb korosztály tett Tatabánya felépítéséért és tesz ma is a város közösségi életéért, és hogy köszönetet mondjunk egy valakinek, aki különösen nagy tiszteletnek örvend körükben, és példaként állítható mindenki elé.

Az Évgyűrű-díjat Schmidt Csaba polgármester adta át Virág Bélánénak

A Szépkorúak Bálja minden évben az egyik legrangosabb társadalmi esemény a városban

Az idei Évgyűrű-díjat Virág Béláné, az Alsógallai Nyugdíjas Klub tagja vehette át, aki a mai napig fontosnak tartja a német nemzetiségi hagyományok ápolását. Régi sváb dalokat őriz és ad át évtizedek óta az énekkaron és a nyugdíjasklubon keresztül.


Régebben még más volt, mert több generáció élt együtt, de ez ma már kiveszőben van, így egyre nehezebb a régi hagyományok életben tartása – fogalmazott a díjazott. – Számomra ez mindig azért volt fontos, mert ezek a dalok mélyről jönnek, a szívemből.

A szépkorúak bálja minden évben az egyik legrangosabb társadalmi esemény a városban. Emellett természetesen szórakozást és találkozási lehetőséget is jelent a nyugdíjasklubok tagjainak. Idén Gergely Róbert örvendeztette meg dalcsokorral a bálozókat. A színpadi műsorok után díszvacsora, majd hajnalig bál várta a szépkorúakat a Jászai Mari Színházban.

Kapcsolódó Cikkek